7 paprastos virtuvės atnaujinimo idėjos, kurios suteiks prabangos dvelksmo

Virtuvė – būtent ta namų patalpa, kurioje dėmesys, skiriamas dekoravimo elementams, turi didžiausią vizualinį poveikį. Esminė to priežastis – standartinių dydžių virtuvės baldų komplektai. Kitaip tariant, nesuasmeninta virtuvė atrodo nuobodžiai, todėl tik nuo jūsų priklauso, ar suteiksite jai gyvybingumo ir išskirtinumo.

Štai septyni patarimai, padėsiantys virtuvę paversti išskirtine erdve:

1. Pradėkite nuo tinkamo išplanavimo
Tobulai išdėstyta virtuvė – esminis prioritetas. Darbo trikampis – atstumas tarp viryklės, plautuvės ir šaldytuvo – turėtų būti kuo mažesnis. Nors būna ir išimčių, esminė taisyklė – šaldytuvas turėtų būti arčiau įėjimo į greta esantį kambarį, nes dažniausiai būtent jis tampa čia atėjusio asmens tikslu.

Shutterstock

2. Kuo aukščiau, tuo geriau
Tarkime, jei lubos nėra itin žemos, verkiu, kai matau 91,5 cm aukščio viršutines spinteles. 106,5 cm modeliai kur kas geresnis pasirinkimas (maža to, papildomi centimetrai prilygsta dar vienai daiktų laikymo lentynai).

Shutterstock

3. Žinokite, kur galite pasipuikuoti
Po korpusinių baldų (neskaičiuojant grindų) antroji pagal reikšmingumą virtuvės vieta, vertinant vizualinę vertę, - tai sienelė, esanti už plautuvės. Kalbant apie šią virtuvės vietą patarimas vienareikšmiškas – jokiais būdais negalima taupyti. Pavyzdžiui, sienelė už plautuvės – puiki galimybė stiliaus pojūčiui ir išskirtinumui reikšti išvengiant būtinybės apiplėšti banką: kadangi šis plotas ganėtinai nedidelis, jam apipavidalinti neprireiks itin didelio medžiagų kiekio.

Shutterstock

4. Neignoruokite detalių
Spintelių rankenėlės – tai lyg jūsų virtuvę puošiantys juvelyriniai dirbiniai. Šis patarimas itin aktualus gyvenant nuomotame būste, kai pakeitus rankenas suteikiama papildomos elegancijos.

5. Dėmesys apšvietimui
Vos tik įžengus į virtuvę pažvelgiama į lubas ir apšvietimo šaltinius. Taip nutinka beveik visada. Svarbu nepamiršti apšvietimo šaltinių virš virtuvės salos, pusryčių kampo ir plautuvės. Vis tik svarbu nepamiršti ir apie apšvietimo šaltinių hierarchiją. Viena zona taps žvaigžde, o kitoms teks antraeiliai vaidmenys; kitokiu atveju virtuvė atrodys kaip kalėdinė eglutė.

Shutterstock

6. Nepamirškite grindų
Virtuvės grindys – itin svarbus elementas. Medinės grindys, kurios turi būti tokios pačios, kaip ir kitose namų erdvėse, tinkamos šiuolaikiškoms atviroms virtuvėms, bet keraminės plytelės suteiks galimybę sukurti ne ką mažiau išskirtinį vaizdą, jei jos bus išklotos įstrižai.

7. Ilgalaikės perspektyvos vertinimas
Rinkitės geriausią plautuvę, kokią tik galite įpirkti. Ne ką mažiau svarbu dėmesingai išsirinkti ir virtuvės maišytuvą.

Shutterstock

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis