Miegamasis be tradicinės lovos: keli dizaino sprendimai

Miegamasis – viena iš svarbiausių patalpų, nuo kurių priklauso pozityvi jūsų namų aura. Šiame kambaryje neabejotinai praleidžiame trečdalį gyvenimo, todėl miegamojo išplanavimas ir jo dizaino elementai turi visiškai atitikti jūsų skonį. tačiau ką daryti, jei baldai brangiai kainuoja, o norisi gražiai gyventi jau dabar?

Tokiu atveju puiki išeitis – miegamasis kambarys be tradicinės lovos, tik su čiužiniu. Pasitelkus šiek tiek kūrybos ir pastangų, savo miegamąjį galite paversti originaliausiu namo kambariu gal net ir ilgesniam laikui.

Lova iš palečių

Paskutiniais metais įvairiausiuose pasaulio miestuose paletės tapo viena iš originaliausių baldų gaminimo medžiagų įrenginėjant loftus ar nestandartinius būstus. Gauti medines paletes dažniausiai nieko nekainuoja, tad pasigaminti baldus iš padėklų yra itin pigu. Vienintelė kaina – tai išradingumas ir sugebėjimas transformuoti nereikalingą daiktą į ką nors originalaus bei naudingo. Iš paprastų, medinių padėklų galite sukurti jaukią ir originalią lovą. Ko jums reikės?

Gero ir patogaus čiužinio, kuris atliks svarbiausią lovos funkciją ir palečių, ant kurių uždėsite čiužinį. Paletės gali būti šiek tiek platesnės už čiužinį, tokiu būdu išgausite vietos pasidėti reikalingus daiktus ar interjero detales. Vertėtų atsiminti, kad prie tokio tipo lovos geriausiai tiktų skandinaviško stiliaus interjeras.

Be to, venkite išraiškingų kompozicijų – tamsios ir ryškios spalvos dažniausiai vizualiai sumažina kambario erdvę. Rinkitės šviesius, švelnius atspalvius, kurie padeda atsipalaiduoti, suteikia ramybės pojūtį – geriausiai tiktų kreminiai, smėlio, melsvi ar pilki atspalviai. Tam, kad miegamasis netaptų nuobodus, išskirkite ryškesnių spalvų akcentus. Paįvairinkite miegamąjį ryškiaspalviu paveikslu, raštuota pagalvėle ar išskirtiniu augalu.

Lova ant žemės

Ką daryti tuo atveju, jei nenorite miegamojo apsunktinti mediniais padėklais? Paprasčiausias būdas – padėti čiužinį ant grindų arba kilimo. Idėja tiesti čiužinį ant grindų kyla iš minimalistinio stiliaus: šį būdą dažniausiai renkasi asmenys, besidomintys Japonijos kultūra, kurioje įprasta dienos metu nenaudojamus daiktus paslėpti nematomoje vietoje. Šios šalies atstovai dienos metu čiužinį sudeda į spintą, o atėjus vakarui ir vėl patiesia ant žemės.

Plintant Japonijos kultūrai ir minimalizmo poreikiui, ne vienas susimąsto: galbūt šios kultūros tradicijos iš tikrųjų naudingos? Kurdami tokio miegamojo dvasią, nebijokite eksperimentuoti su spalvomis ir atspalviais bei subtiliais interjero akcentais, pavyzdžiui: šviestuvais, nuotraukų rėmeliais, veidrodžiais, pagalvėlėmis. Nepamirškite išnaudoti erdvę, esančią virš lovos – čia galima suformuoti nišas, pritaisyti lentynas, sukurti originalų apšvietimą.

Ant lubų prikabinama lova

Turbūt vienas iš įdomiausių mažų erdvių sprendimų yra lova, kuri prikabinta prie lubų. Atrodytų, kad šis būdas kone neįgyvendinamas, bet pasitelkus šiek tiek pastangų ir noro, galima sukurti jaukią bei išskirtinę erdvę miegui. Tokiai lovai galima pasirinkti sunkias medienos platformas, tvirtomis virvėmis arba metalinėmis grandinėmis prikabintas prie lubų. Svarbiausią vaidmenį atliks čiužinys – nuo jo priklausys jūsų miego kokybė ir lovos pusiausvyra. Pasirinkus tokį miegamojo dizainą, lubų spalvą derinkite su kitais interjero elementais.

Penktajai sienai parinkite atspalvį ar raštus, kurie atkartojami baldų apmušaluose, užuolaidų audinyje ar kituose tekstilės aksesuaruose – kilimuose, pagalvėlėse. Toks dekoravimo būdas itin tinka nedidelėms patalpoms. Ant kabančios lovos čiužinio užmeskite didelę lovatiesę ir keletą minkštų pagalvėlių. Nepamirškite, kad tokiame miegamajame labai svarbus apšvietimas – reikėtų derinti bendrą ir atskirų zonų apšvietimą. Bendrasis apšvietimas neturėtų skleisti labai intensyvios šviesos, geriausiai tiktų švelnios ir šiltos spalvos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis