93 kv.m butas Vilniuje: ypatinga senamiesčio atmosfera

Autentiškas, prabanga dvelkiantis būstas prie pat Lietuvos Respublikos prezidentūros yra unikalus tiek savo vidumi, tiek išore.

Erdvus ir šviesus 93 kv.m butas yra įsikūręs ypatingoje senamiesčio vietoje, pačioje Vilniaus širdyje – Universiteto g. ir yra Bžostovskių rūmų pastatų komplekso dalis. Istorinė pastato praeitis įkvėpė išskirtinį ir prabangų šio būsto interjero stilių.

Trijų kambarių butą sudaro šios erdvės: prieškambaris, koridorius, virtuvė sujungta su svetaine, darbo kambarys, miegamasis, vonios kambarys ir WC. Visame būste vyrauja šviesos ir erdvės įspūdis. Dienos metu erdvė užsipildo netiesiogine natūralia šviesa, patenkančia pro langus su langinėmis. Šviesa atsispindi veidrodžiuose bei blizgiuose paviršiuose, taip pasiekiant maksimalų jos kiekį. Tamsiuoju paros metu erdvę subtiliai apšviečia strategiškai parinktose vietose išdėliotas apšvietimas (bendras, tikslinis bei atmosferinis).

Erdvumo įspūdį šiuose namuose kuria šviesi sienų ir grindų apdaila bei aukštos, senamiesčio architektūrai būdingos, lubos. Apdailoje ypatingai atrodo meno kalvio Artūro Lučinsko pagalba įrengtos miegamojo nišos bei vonios dušo detalės.

Nekilnojamojo turto brokeris Tomas Ignatavičius pastebi, kad šiame interjere svarbus yra namo istoriją ir senamiesčio vietą atitinkantis ištaigingas art deco stilius. Bute esantys baldai yra istoriniai, atvežti iš Vokietijos. Baldai buvo atnaujinti Vokietijos ir Rumšiškių restauratorių meistrų.

Viena ypatingiausių būsto dalių yra didelis ir jaukus vidinis kiemelis, kuriame galima ramiai leisti laiką su draugais bei šeima. Tokie kiemeliai yra tikra retenybė Vilniaus senamiestyje. Vaizdas pro visus buto langus atsiveria būtent į šį žalią kiemą.

Šį ir kitus butus galite apžiūrėti nemokamų skelbimų puslapyje Alio.lt ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis