25 kv.m sodo namelis: ir tokioje erdvėje galima susikurti svajonę

Vos 25 m² sodo namelyje sumaniai suprojektuotos visos įprastiems namams reikalingos funkcinės zonos, o interjeras – stilingas, šiuolaikiškas ir patogus. Pažiūrėkite, kokie sprendimai padėjo išvengti ankštos erdvės pojūčio.

Erdvės planavimas


Ilga ir siaura sodo namelio patalpa vizualiai tarsi padalyta perpus – vienoje pusėje suformuota svetainės zona, kitoje – virtuvės. Toks erdvių atskyrimas padėjo išgryninti kiekvienos jų paskirtį ir taip išsaugoti visaverčių namų įspūdį.


Vida Press


Apdaila


Sukurti vizualiai erdvesnės patalpos įspūdį padeda baltos spalvos apdaila – medinėmis lentelėmis dekoruotos sienos. Pritaikyta horizontali lentelių kryptis neaukština kambario, suteikia erdvumo pojūtį. Tamsios grindys ir lubos taip pat pasirinktos siekiant vizualiai sumažinti patalpą ir išvengti šulinio efekto.


Apšvietimas


Lubose sumontuoti kuklūs įleidžiami šviestuvai – vos pastebimi. Taip siekiama neapkrauti nedidelės erdvės nereikalingomis detalėmis, tačiau išsaugoti visas būtinas funkcijas.


Langai


Namelio architektūra padeda išvengti ankštumo įspūdžio. Abejose ilgosiose sienose įrengti dideli langai tarsi ištrina ribas ir nukreipia žvilgsnį tolyn.


Vida Press


Funkcionali sofa


Nedidelėje poilsio zonoje sumontuota kampinė sofa atitinka erdvės proporcijas – pagal jas pamažintas baldas leidžia išvengti ankštumo pojūčio. Be to, jame sumontuotos talpios dėžės suteikia galimybę paslėpti daugybę daiktų ir neapkrauti jais erdvės.


Vida Press


Sieninės lentynos


Kuriant interjerą mažoje erdvėje labai svarbu tinkamai išnaudoti kiekvieną laisvą centimetrą. Šiame namelyje buvo pritaikytos net kelios sieninės spintos daiktams susidėti. Siekiant neperkrauti erdvės, spintos suprojektuotos siauresnės nei įprasta – vis 30 cm pločio, tačiau iki pat lubų, kad interjeras atrodytų vientisas. Ritmiškas atvirų lentynų raštas paįvairina erdvę, suteikia jai žaismingumo.


Vida Press


Daugiafunkciai laiptai


Daiktai – baldai ar kiti interjero elementai, atliekantys net keletą funkcijų, mažose erdvėse itin praverčia, nes suteikia galimybę pritaikyti visas įprastas funkcijas, bet panaudoti mažiau daiktų. Tokią paskirtį šiame vasarnamyje atlieka laiptai į antresolę: jų konstrukcijoje telpa ir dalis virtuvės įrangos, čia įrengtos atviros lentynos daiktams susidėti, o ant plačių patogių pakopų galima ir prisėsti.


Vida Press


Svarbu!

Kad laiptai būtų patogūs lipti, projektuojant juos net ir mažoje erdvėje svarbu išsaugoti tinkamas pakopų proporcijas: šių aukštis turėtų būti ne didesnis nei 20 cm, o ilgis – ne mažesnis nei 25 cm, kitaip jie labiau primins kopėčias. Laiptų plotis turėtų būti bent 60 cm, kad vienas žmogus galėtų patogiai užlipti.


Vida Press


Kompaktiška virtuvė


Virtuvės spintelės suprojektuotos viena priešais kitą palei abi sienas – taip sukurta patogi ir funkcionali darbo zona, padidintas darbastalio plotas. Toks sprendimas suteikė galimybę pritaikyti įprasto dydžio techniką – laiptų konstrukcijoje įtaisytas šaldytuvas su šaldiklio skyriumi, palei vieną langą pastatyta keturių kaitviečių viryklė, o palei kitą sumontuota patogi plautuvė.


Vida Press


Stumdomosios durys


Siekiant taupyti vietą, į vonios kambarį, įrengtą iškart už virtuvės zonos, patekti galima per stumdomąsias duris. Jos atidaromos pastūmus į šoną, todėl virtuvės erdvė priešais lieka laisva.


Praktiški baldai


Viena ant kitos sudedamos kėdutės – puikus sprendimas nedidelėse erdvėse. Tokie baldai neužima daug vietos, jas galima panaudoti ir kaip staliuką, o prireikus atsiranda kur atsisėsti visai kompanijai.


Vida Press


Miegamasis antresolėje


Tinkamai išnaudota vertikalioji erdvė padeda išsaugoti daugiau laisvos vietos. Virš vonios kambario įrengtas miegamasis – nedidelis ir žemesnis nei įprasta, tačiau čia galima patogiai išsimiegoti neužėmus papildomos vietos pirmame aukšte. Dėl šios priežasties lova specialiai pažeminta.


Vida Press


Skaidrios pertvaros


Dėl saugumo įrengtas antresolės turėklas pagamintas iš skaidraus stiklo – taip neperkraunama erdvė, o į miegamąjį patenka daugiau šviesos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis