44 kv.m butas Vilniuje: geometrinių formų kuriamas lengvumas

44 kv.m butas yra įsikūręs patogioje Vilniaus vietoje. Interjero dizainerė Simona Kazakauskaitė sako, kad kuriant šį interjerą, svarbiausia buvo „supinti“ funkciją bei estetiką į vientisą rezultatą.

Nedidelė buto kvadratūra padiktavo lengvą ir šviesų interjero stilių. Čia vyrauja geometriniai motyvai, kurie kartu su spalviniais sprendimais kuria lengvų, dinamiškų, stilingų namų įvaizdį. Lengvumo įspūdį bute sustiprina baldais ir detalėmis neapkrauta bendra atvira erdvė, kur pagrindinis dėmesys skiriamas švarių geometrinių formų žaismui.

Svarbiausias interjero elementas yra trikampis apie kurį tarsi apie ašį rutuliojasi visa buto stilistika. „Erdvėje vyksta žaidimas su šia geometrine forma. Tačiau stengiausi tuo nepiktnaudžiauti, neperspausti ir neapsunkinti“, – pasakoja dizainerė.

Interjere naudota pakankamai plati spalvų paletė, tačiau kadangi parinktos spalvos yra pastelinės ir harmoningai suderintos, jos kuria šviesaus, švaraus ir neperkrauto interjero nuotaiką. Kontrastui sukurti buvo panaudoti juodos spalvos akcentai. „Juodos spalvos detalės interjerą padaro grafišku, tarsi įrėmina jį“, – sako S. Kazakauskaitė.

Bute vyrauja atvira ir šviesi erdvė. Bendroje gyvenamojoje erdvėje talpinamos trys funkcinės zonos. Virtuvę nuo svetainės skiria baras, o miegamojo zoną nuo bendros gyvenamosios erdvės skiria ažūrinė geometriniais motyvais perforuota slankiojanti pertvara. Tik drabužinė ir vonios kambarys yra izoliuoti nuo bendros gyvenamosios patalpos bei apjungti nedidelio holo.

Asmeninis archyvas

Vonios kambaryje išlaikomas interjero tematikos vientisumas. Čia taip pat yra atkartojami trikampių motyvai. Išskirtinė vonios detalė – veidrodžiai. Veidrodžių gausa bei netradicinis jų panaudojimas praplečia mažą vonios erdvę ir padaro ją unikalesne.

Eva Grin nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis