Namas Kaune: ryškūs sprendimai aktyvios šeimos būste

Interjero dizainerė Lina Gronskytė-Bakienė („Minkšti namai“) sako, kad pirmiausia kuriant interjerą yra svarbu perprasti užsakovą, jo būdą, išsiaiškinti pomėgius, o tada geriausi ir daugiausiai „cinkelio“ turintys interjero sprendimai atkeliauja patys. Šio būsto savininkai – daug keliaujanti ir aktyvų laisvalaikį mėgstanti šeima, tad jiems buvo parinktas ryškus ir grafiškas interjero stilius.

Penkių kambarių namas yra įsikūręs Kaune, Žaliakalnyje. Jo savininkai namą paskutinį kartą rekonstravo prieš 12 metų, todėl buvo priimtas sprendimas, kad atėjo metas pokyčiams. Kadangi užsakovai – labai daug keliaujanti, aktyvi šeima, svarbiausia buvo sukurti lengvai prižiūrimą, bet kartu ryškią bei charakteringą erdvę. Taigi dizainerės užduotis buvo atnaujinti interjero dizainą vonios kambariui bei bendrai erdvei, kurioje sutalpintos: virtuvės, valgomojo, poilsio zonos bei nedidelė drabužinė.

Eglė Orlovienė

Bendroje erdvėje buvo pasirinktas šviesių sienų ir tamsiai pilkų plokštumų derinys. Šis derinys interjerui suteikia kontrasto, kuris kuria dinamiškumo įspūdį. Kadangi namas yra senos statybos, jame yra daug nišų, kolonų ir kampų. Erdvei vizualiai praplėsti buvo panaudoti į akis nekrentantys, aukšti veidrodžiai, kurie sukuria papildomos šviesos ir erdvės įspūdį. Jaukumo interjerui teikia natūralaus, šilto atspalvio medinė grindų dangą.

Šeimos mėgstamiausia vieta – svetainės zona. Čia jie dažnai priima užsukusius svečius, todėl reikėjo sukurti erdvę, kurioje patogiai tilptų didesnis draugų būrys. Šiai zonai buvo parinkta masyvi, net keturių metrų česterio stiliaus sofa. Prie jos buvo priderinti keli panašios stilistikos otomanai. Minkštiesiems baldams buvo parinkti ryškūs audiniai su klasikiniais motyvais. Ekscentriški minkštieji baldai kartu su spalvotų knygų fototapetu kuria žaismingą kompoziciją, kuri, pasak dizainerės, tapo visų namų „ašimi“.

Likusioje bendroje erdvėje buvo parinkti neutralūs, per daug erdvės neapsunkinantys baldai. Specialiai šiai erdvei projektuotas medinis komodos baldas tarytum apjungia atskiras zonas. Virtuvei bei valgomajam parinkti nedominuojantys baldai, kurie spalviškai tarytum susilieja su apdaila.

Eglė Orlovienė

Vonios kambarys – šviesi ir jauki erdvė, kurioje žaviai atrodo skirtingų plytelių ir medienos faktūros derinys. Natūrali šviesa patenkantį per vonioje esantį langą, atsispindėdama sienų apdailoje bei dideliame veidrodyje, sukuria maksimalų šviesos kiekį ir taip praplečia šią erdvę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis