76 kv.m butas yra įrengtas per du aukštus. Jį sudaro bendra virtuvės, valgomojo bei svetainės erdvė, vonia, miegamasis ir pagalbinė patalpa. Interjerui buvo parinkta minimali ir funkcionali stilistika. Dizainerė sako, kad kuriant šį interjerą, svarbiausia buvo šviesa. „Viso buto perplanavimo tikslas buvo pajusti saulės tekėjimą dienos metu ir lempų šviesos sklidimą vakarais. Labai norėjosi šviesaus buto, kad net ir tolimiausi kampai dienos metu nereikalautų įjungtos lemputės“, – sako L. Gronskytė-Bakienė.

Foto: Asmeninis albumas

Perplanuojant butą, buvo pakeista laiptų vieta, taip sumažinant koridoriaus ilgį. Patys laiptai buvo palikti betoniniai, jų apdailai buvo panaudota mediena. Parinkti minimalistiniai juodi turėklai atvėrė erdvę ir leido saugiai jaustis. Panaudotos medžiagos (betonas, mediena, metalas) tekstūriškai bei spalviškai yra visiškai skirtingos, todėl laiptai atrodo itin originaliai ir yra vienas įdomiausių šio interjero elementų. Kylant į antrąjį aukštą, nedidelis langelis iš miegamojo praleidžia dienos metu pietų saulę, o vakarais iš miegamojo sklindančią lemputės šviesą. Laiptų kompozicija buvo užbaigta unikaliu pakabinamu šviestuvu. Šį sietyną išlankstė bei suinstaliavo dizainerės vyras.

Svetainės zonoje buvo parinkta gan neįprasta tokiam mažam butui detalė – didelis stalas. Aplink jį, pasak dizainerės, ir vyksta visas gyvenimas: darbo dienomis tai tampa vakarienių ir darbo stalu, o savaitgaliais draugų susibūrimo vieta. Prie stalo yra dvipusė sofa – nuo stalo pusės minkštas suolas, o nuo poilsio pusės – patogus minkštas baldas. Pirmame buto aukšte yra ypatingai daug plokštumų su veidrodžiais, taip buvo išspręsta žemų lubų problema.

Foto: Asmeninis albumas

Sumažinus koridorių, buvo galima įrengti gan erdvų vonios kambarį. Šioje erdvėje taip pat buvo palikta neapdoroto betono. Dizainerė sako, kad betonas interjere jai asocijuojasi su gyvenimu mieste. Pats vonios interjeras yra minimalus bei funkcionalus: didžiulė ūkinė spinta, paprasta spintelė su kriaukle ir dušas, kuris nėra niekaip atitvertas. Lango, veidrodžio ir atviro dušo derinys sukuria maksimalų erdvės bei šviesos įspūdį.

Antrajame aukšte buvo atsisakyta antrojo sanitarinio mazgo. Šiame aukšte yra du kambariai. Minimalios stilistikos miegamasis: pilkšvos medinės grindys, balta vientisa spinta ir gan ekscentriškas veliūro audinio lovos galvūgalis, kuris suteikia charakterio visai patalpai. Šiame aukšte taip pat yra ir antras didžiulis kambarys, kuris dabar tarnauja kaip pagalbinė patalpa, o vėliau gal taps vaikų kambariu.