Vasario „Mano namų“ numeryje – tai, ką Lietuvoje turime gražiausio

Versdami vasario mėnesio „Mano namų“ puslapius, nustebsite, kiek daug ir kokių išskirtinių interjero produktų šiandien kuria Lietuvos dizaineriai, o jų sukurti daiktai pelno įvairių tarptautinių dizaino apdovanojimų.

Lietuvos atkūrimo proga šio mėnesio numeryje jiems ir jų sukurtiems aksesuarams skirsime itin daug dėmesio.

Todėl ir „Dizaino klasikos“ rubrikoje nebandysime ieškoti kultinių, praeitą šimtmetį sukurtų, į enciklopedijas ir pasaulinio garso muziejus patekusių interjero objektų, bet pažvelgsime į tai, kas vyksta čia ir dabar – rašysime apie ne tik Lietuvoje puikiai žinomą išskirtinę supamąją kėdę KU-DIR-KA.

Tai pačia proga pasiūlysime idėją, kaip paprastai, bet nebanaliai, iš mūsų seniai pamėgtų daržovių galima sukurti trispalvį šventinio stalo akcentą.

O temoje „Daiktai ir stilius“ pamatysite, kaip mažos, bet didelę atminties ir išsaugotos istorijos vertę turinčios detalės – tradicine lietuviška technika austos pagalvėlės, šiuolaikiškai interpretuoti tautinės juostos raštai ar stilizuoti lietuvių tautosakos simboliai ant modernaus interjero sienos – sukuria jaukų saugumo, namų ir savo vietos juose jausmą.

Kitos leidinio temos taip pat susijusios su Lietuva – išskirtinis dizainerės Irma Pivoriūnienės sukurta nauja istorija sename senamiesčio bute su po gipskartonio sienomis paslėptomis autentiškomis freskomis, arba spalvingas poilsiui skirtas butas viename gražiausių Lietuvos kurortų.

Taip pat šiame numeryje sužinosite, kad lietuvių taip pamėgta ruda spalva vėl grįžta į madingiausius pasaulio interjerus, ir rasite patarimų, su kuo ją tinka derinti.

Nors šiemet vasarį Lietuvoje svarbiausias bus skaičius šimtas, nepamiršime ir kitų smagių šio mėnesio švenčių. Tiesa, vietoj Užgavėnių blynų pakviesime išsikepti sotų ir skanų pudingą, o Valentino dienos proga pažaisti SMS žaidimą ir laimėti stilingą smulkmeną savo išrinktajam.

Žurnalą prenumeruoti galite ČIA

Leono Garbačausko, gamintojų, Vida press, Bloomingville nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis