5 svarbūs klausimai sau prieš įsirengiant baltą virtuvę

Balta spalva neabejotinai yra graži, bet ar ji tinka jūsų namams?

Kai įsivaizduojame dabar tokią madingą baltą virtuvę, negalime nesižavėti. Ji dvelkia elegancija, joje daug švarių linijų ir lengvumo, tarsi tiesiai iš instagramo nuotraukų. Toks vaizdas estetiškai patrauklus, bet ar praktiškas? Tai priklauso nuo gyvenimo būdo.


Shutterstock


Ši tendencija neabejotinai traukia akį, bet jei ketinate renovuoti namus ir svajojate įsirengti baltą virtuvę, visų pirma apsvarstykite, ar toks sprendimas tiks būtent jums. Geriau iš anksto įvertinti savo gaminimo įpročius, tai, kaip dažnai norite tvarkyti ir valyti, ir natūralaus nusidėvėjimo mastus, kad jūsų baltoji svajonių virtuvė ilgainiui netaptų košmaru. Taigi, prieš apsispręsdami dėl pirmapradžio baltumo virtuvės, visų pirma atsakykite į šiuos penkis svarbius klausimus.


Shutterstock


1. Kiek ketinate investuoti?


Pirmas klausimas, kurį derėtų apsvarstyti – kiek jūs ketinate investuoti į baltos virtuvės įrengimą. Pavyzdžiui, baltos spintelės gali būti gražios, bet jei išsirinksite jas žemesnės ar vidutinės kokybės, medis nebus patvarus ir greičiau nusidėvės. Taip pat, jei rinksitės blizgius paviršius, tai nemažai kainuos, bet ateityje juos bus lengviau prižiūrėti, nes valyti ir plauti blizgius paviršius lengviau nei matinius. Skirkite laiko apsiskaičiuoti biudžetui, įvertinkite visas potencialias paslėptas išlaidas ir tada galėsite aiškiau pamatyti, ar galutinė kaina jums pagal kišenę.


Shutterstock


2. Kaip dažnai jūs gaminate?


Nors virtuvės funkcija, atrodytų, yra akivaizdi – joje gaminamas maistas – žmonės tai daro skirtingai. Ne visi praleidžia virtuvėje daug laiko. Ar jūs linkę reguliariai gaminti įmantrius valgius šeimai? Galbūt vieną mėnesio sekmadienį pasikviečiate draugų ir vaišinate juos naminėmis vaišėmis? O gal labiau esate linkę maistą užsisakyti? Taigi, įvertinkite, kaip dažnai jūs naudosite virtuvę (reiškia, ir kaip dažnai reikės ją tvarkyti). Žinoma, net ir baltoje virtuvėje galima gaminti, bet kuo tai darysite dažniau, tuo automatiškai išaugs dėmių ir kitų nešvarumų tikimybė. Ar esate pasiruošę skirti daug laiko valymui?


Shutterstock


3. Kiek saulės šviesos pasiekia jūsų virtuvę?


Balti spintelių fasadai ir stalviršiai su laiku linkę pageltonuoti, jei gauna daug tiesioginių saulės spindulių. Jei jie nebus tinkamai apsaugoti, vos po kelerių metų atrodys, kad virtuvė susirgo gelta, ir tai vargu ar kels estetinį susižavėjimą.


Shutterstock


Prieš apsispręsdami įsirengti baltą virtuvę, kurį laiką stebėkite, kiek natūralios šviesos ji gauna per visą dieną. Tai padės jums nustatyti, kurios kambario sritys potencialiai gali būti pažeistos. Tokioje situacijoje jus gali išgelbėti užuolaidos ar žaliuzės, o jei nesate tikri, pasikonsultuokite su profesionalais.


4. Kaip dažnai norite tvarkyti ir valyti?


Galbūt dabar ir esate nusiteikę plauti ir valyti dvidešimt keturias valandas per parą, bet ar būsite tokie uolūs ir ateityje? Visiškai balti fasadai ir stalviršiai reikalauja daugiausiai priežiūros iš visų įmanomų variantų, ir, deja, gudrauti nepavyks. Ant tamsesnio fono nesimato kiekvienos dėmelės, o ant balto viskas kaip ant delno.

Negana to, kad reikės reguliariai valyti stalviršius, dar ir teks šluostyti dulkes dažniau nei kartą per savaitę, nuolat valyti pirštų antspaudus, šalinti riebalų ir kitas dėmes iškart, kai tik jos pasirodo.

Be to, kaskart gaminant reikės būtinai įjungti gartraukį, kad riebalų ir kitos dalelės neprisitvirtintų prie paviršių ir jų neišpurvintų.


Shutterstock


5. Ar tai ilgalaikis projektas?


Ir galiausiai, jei vis dar nepraėjo noras pasiduoti šiai populiariai tendencijai, reikia būti sąžiningais patiems su savimi. Balta virtuvė pareikalaus didesnių finansinių investicijų ir reguliarių pastangų, nes jūsų buities darbų sąrašas tikrai pailgės. Ar ir po penkerių metų džiaugsitės šiuo sprendimu? Pažvelkite į savo sprendimą iš ilgalaikės perspektyvos.


Shutterstock


Nors akinamai balta virtuvė reikalauja nemažai pasišventimo, vis dėlto ją prižiūrėti ir palaikyti joje tvarką yra įmanoma. Net ir atsakę į penkis klausimus vis dar norite baltos virtuvės? Pirmyn! Linkime, kad baltoji svajonių virtuvė jus džiugintų daug ilgų metų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis