84 kv.m butas Vilniaus senamiestyje: įkvepiantys pokyčiai

Jauna šeima įsigijo senovinės statybos būstą Vilniaus senamiestyje. Uždavinį – pritaikyti erdvę šiuolaikinio žmogaus poreikiams, jie patikėjo interjero dizainerei Daliai Jakeliūnaitei.

Vilniaus senamiestyje, Basanavičiaus gatvėje, įsikūręs šviesus ir erdviai atrodantis 84 kv.m butas atspindi šiuolaikišką gyvenimo būdą ir kartu išlaiko dalį senamiesčio butams būdingo žavesio. Interjero dizainerė D. Jakeliūnaitė pasakoja, kad šio projekto metu svarbiausia užduotis buvo sukurti naują išplanavimą ir prikelti senos statybos butą naujam gyvenimui.


Asmeninis albumas


Būsto savininkai – jauna šeima, tad senovinis buto išplanavimas buvo pritaikytas šiuolaikiškos šeimos su vaikais poreikiams. Dizainerė D. Jakeliūnaitė sako, kad buto išplanavimas buvo pergalvotas iš pagrindų. Buvo pakeistos pertvarų vietos, perkelta virtuvės zona bei suformuotos dvi vonios.


Nors pakeitimų bute buvo padaryta tikrai nemažai, dizainerė stengėsi išlaikyti dalį senamiesčio butams būdingo charakterio. Vienas iš tokių svarbių aspektų – aukštos lubos ir aukštos durys. Bute buvo stengtasi kuo labiau išlaikyti lubų aukštį.


Kitas svarbus momentas – eglute klotos grindys. Vilniaus senamiesčio autentikai pabrėžti buvo pasirinkta klasikinė ąžuolo parketo smulki eglutė dengta natūraliu laku (taip išsaugant natūralų ąžuolo atspalvį). Pro langus matomi stogai tapo tarsi gyvu senamiesčio paveikslu ir taip papildė erdvę savo ypatinga dvasia.


Asmeninis albumas


Būstui buvo parinktas modernus interjero stilius. Vietoj pamėgtos baltos spalvos, kambarių sienoms buvo parinktas švelniai pilkas atspalvis, kuriame gražiai išryškėja baltos durys. D. Jakeliūnaitė pasakoja, kad renkant baldus šiam interjerui, norėjosi, kad erdvėje atsirastų lengvi, paprasti ir modernūs daiktai. Atsitiktinės aukso detalės interjere dera su minimalistine baldų išraiška bei pabrėžia senamiesčio nuotaiką.


D. Jakeliūnaitė pastebi, kad kuriant šį interjerą, ypatingas dėmesys buvo skirtas virtuvės išdėstymui. Dizainerė pasakoja, kad labai norėjosi, kad ji būtų kuo švaresnė ir modernesnė, neprimintų tradicinės virtuvės, o būtų labiau kaip minimalistinis interjero akcentas.



Asmeninis albumas


Kerniaus Pauliukonio nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis