5 daugiausiai dėmesio balandžio mėnesį sulaukę interjerai

Prasidėjo paskutinis pavasario mėnuo, kuris vis labiau vilioja į lauką. O namuose norisi kuo daugiau lengvumo, žaismingumo ir spalvų. Pasisemkite įkvėpimo iš šių 5 interjerų!

1. 84 kv.m butas Vilniaus senamiestyje: įkvepiantys pokyčiai

Jauna šeima įsigijo senovinės statybos būstą Vilniaus senamiestyje. Uždavinį – pritaikyti erdvę šiuolaikinio žmogaus poreikiams, jie patikėjo interjero dizainerei Daliai Jakeliūnaitei.

Visą interjerą rasite ČIA

2. 90 kv.m butas Vilniuje: išsaugota senamiesčio dvasia

Istorinė praeitis visada įpareigoja: kurdama sename name esančio buto interjerą architektė Irma Pivoriūnienė siekė išsaugoti senamiesčio dvasią, kurią atspindi išlikusios freskos lubose virš durų ir svetainės nišoje, koklių krosnis, dvivėrės įsprūdinės durys, tačiau nesistengė laikytis klasikinio stiliaus kanonų ir prabėgusių šimtmečių paliktus ženklus derino su šiuolaikiškais elementais, suteikiančiais namams savito charakterio bei harmoningai susiejančiais istoriją su dabartimi.

Visas interjeras ČIA

3. Režisierė Dalia Ibelhauptaitė: savo namuose nieko keisti nenorėčiau

Atnaujintame lofte, kuris įsikūręs buvusio batų fabriko industrinėje erdvėje, esminis akcentas – sudėtingos konstrukcijos juodo metalo kubas. Jo viduje yra svarbiausia zona būsto šeimininkams – vonios kambarys, o išorėje, prasiskleidus kelioms metalinio ažūro sienoms – biblioteka, vaizdo įrašų ir fotografijų archyvas, ir net paslėpta skalbimo mašina.

Visus šiuos originalius sprendimus galite išvysti ČIA

4. 80 kv.m namas Vilniuje: esminis akcentas – terasa

Namas Smėlynės soduose, Vilniuje – minimalistinis tiek savo architektūra, tiek ir programa. Vos aštuoniasdešimties kvadratinių metrų ploto namas su stogine vienam automobiliui užima beveik visą sodo sklypą. Dėl to čia itin svarbi terasa, juosianti visą namą.

Kaip šis sprendimas atrodo realybėje, atrasite ČIA

5. Į butą prie parko įsikėlęs dizaineris: daugiau nebenoriu gyventi name

„Miegame virtuvėje, valgome miegamajame, ilsimės darbo kambaryje“, – aprodydamas savo namus juokauja vilnietis leidėjas dizaineris Vytautas Gurevičius. Surimtėjęs priduria, kad šis butas labai tinka aktyviai gyvenančiai jų šeimai.

Kaip jis atrodo, žvilgterėti galite ČIA

Annos Stanevičienės, Norbert Tukaj, Kerniaus Pauliukonio, Ed Reeve, Leono Garbačausko nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis