Dizainerė K. Grybaitė: lietuvių požiūris į vonios kambarį pamažu kinta

Namus ir butus įsirenginėjantys lietuviai daugiau dėmesio skiria vonios kambario interjerui ir jis įgauna vis didesnę reikšmę kiekvienuose namuose.

„Vonios plytelės yra viena iš gyvenimo tragedijų. Kai žmonės ima jas rinktis, tampa aišku, kad pasaulyje tokios, kokių reikia, dar nėra pagamintos“, – juokėsi interjero dizainerė Kristina Grybaitė.

Asmeninis archyvas

Vonia – kaip kambarys

Interjero dizainerė pastebi, kad žmonės dėmesį kreipia ne tik plyteles ar pačią įrangą, tačiau ir į detales. Pavyzdžiui, gėles arba veidrodžius.

„Populiaru vonios kambarį tarsi priartinti prie paprasto kambario, sukuriant tokį jo įvaizdį. Tai – ir medinės grindys vonioje, medžio imitacijos plytelės, iš dalies dažytos sienos ar net tapetai, pakabinamas šviestuvas“, - vardijo K.Grybaitė.

Dar viena dilema įsirenginėjant vonios kambarį – ar rinktis dušo kabiną, ar vonią. Dizainerė pastebi, kad mažiau populiarios didžiulės kampinės vonios, nors būna, kad poros tokias perka todėl, kad abu kartu galėtų maudytis. Tačiau, kaip paaiškėja vėliau, dažniausiai tuo nesinaudoja, mat vandens procedūroms renkasi SPA centrus.

Asmeninis archyvas

„Mes Lietuvoje jau esame turėję margas, įvairių formatų plytelėmis išklotas vonias, tad dabar vyrauja vientisas spalvinis sprendimas, populiarus interjere yra akmuo“, - pasakojo K.Grybaitė.
Klasikiniuose interjeruose būdingos detalės, bordiūrai, užbaigimai, apvadai, o kuriantys minimalistinį interjerą renkasi didelių formatų ir plonas plyteles.

Asmeninis archyvas

Svarbu rinktis kokybišką santechniką

„Kalbant apie santechniką, madinga retro stiliaus santechnika, aptakesnės formos, populiarios modernaus dubens formos vonios, įmontuojami tualetai, duše – berėmės stiklo konstrukcijos, retas dušas turi padą ir yra tik suformuotas nuolydis bei išklota plytelėmis. Vonios kambaryje žmonės nori jaukumo – tokia yra interjero tendencija“, - sakė specialistė.

Pasak K.Grybaitės, įsirenginėjant vonią visų pirma patariama rinkis kokybišką santechniką.

Asmeninis archyvas

„Taupyti galima perkant plyteles ir rinktis jas ne žinomo ir brangaus gamintojo. Plytelių pasirinkimas yra įvairus – nuo 7 iki 300 eurų už kvadratinį metrą. O investuoti reikia į santechniką, nes atsibos keisti nekokybišką dušo galvą ar maišytuvą“, - kalbėjo K.Grybaitė.

Sprendimus diktuoja moterys

Prekybos miestelyje „Urmas“ esančios monės ARV vadovas Aldas Adomaitis sako, jog nusipirkti vonios kambario įrangą galima nuo maždaug 1,5 tūkstančio eurų. „Ir aukštyn. Priklausomai nuo to, ko žmogus nori ir kiek tam numatęs skirti pinigų“, - sakė A.Adomaitis.

Įvairių gamintojų įranga prekiaujančios įmonės vadovas pastebėjo, kad kuo toliau, tuo lietuvių finansinis krepšelis tampa didesnis.

Asmeninis archyvas

Ne vieną vonios kambario interjerą Vakarų Europos valstybėse matęs verslininkas tvirtina, kad dažnas lietuvis vonios kambarį įsirengęs ir gražiau, ir šiuolaikiškiau nei kitų šalių gyventojai.

Verslininkas pastebėjo, kad dažniausiai rinktis prekių ateina moterys – jos diktuoja sprendimus, o vyrus atsiveda kai reikia sumokėti ir parsivežti pirkinius. Pasak A. Adomaičio, dideles dušo galvas dažniau linkę rinktis vyrai, o moterims jos nėra tokios patrauklios.

Keičiasi ir gaminių spalvos, tad pirkėjai renkasi ne tik baltą, tačiau pilką ar juodą įrangą, pavyzdžiui, maišytuvus.

Asmeninis archyvas

„Visi mes skirtingi. Skirtingi mūsų poreikiai, piniginės storis, todėl negalėčiau įvardinti tipinio pirkėjo.
Skirtingus sprendimus nulemia ir tai, ar namuose yra vienas, ar keli vonios kambariai. Jei keli, tuomet viename iš jų būtinai įrengiama vonia“, - pasakojo A.Adomaitis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis