61 kv.m viengungio butas Vilniuje: moderni klasika su prabangos prieskoniu

(2)

„Geriausias interjeras gimsta tada, kai užsakovas tavimi pasitiki“, – įsitikinusi interjero projektavimo studijos „Interjero architektūra“ įkūrėja Indrė Sunklodienė. Kuriant sostinės Naujamiesčio rajone esančio buto interjerą, architektei nereikėjo įtikinėti užsakovo, kodėl vienas ar kitas sprendimas yra tinkamas.

„Kurti šį interjerą buvo vienas malonumas. Labai smagu, kai tavimi pasitiki. Žinoma, žmogus turi pasakyti, kas jam patinka, parodyti kitų jam imponuojančių interjerų pavyzdžių. Šį kartą užsakovo pageidavimas buvo modernios klasikos interjeras ir daug tamsių atspalvių. Taip gimė moderniai elegantiški, patogūs gyventi namai su prabangos prieskoniu“, – pasakoja interjero autorė.

Leonas Garbačauskas

61 kvadratinio metro, Jasinskio gatvėje esantis dviejų kambarių butas paperka pro langus atsiveriančia sostinės panorama. Ant stogo – didžiulė terasa, kurioje galima leisti laiką su draugais. Buto savininkas – viengungis, jam nesvetimas kokybiškas, aktyvus gyvenimo būdas.

Leonas Garbačauskas

Kuriant virtuvės interjerą naudotas tamsiai pilkos spalvos dirbtinis marmuras. Jis suteikia prabangos, be to, yra amžinai madingas. Spintelių fasadai iš natūralaus medžio lukšto ir MDF plokščių, puošti klasikiniais įsprūdais. „Užsakovas mažai gamina, todėl virtuvė yra nedidelė. Į erdvę patogiausiai įsikomponavo apvalus stalas ir legendinio dizainerio Hans J. Wegner kurtos kėdės“, – pasakoja interjero kūrėja.

Svetainės zonoje – aksominė, smaragdo spalvos sofa, „Barcelona“ dizaino odiniai foteliai. Svetainėje televizorių pakeitė jaukumą kuriantis dekoratyvinis židinys su žvakėmis. Virš židinio kabo sendintas veidrodis. „Vienas iš originalesnių sprendimų – tamsiai pilkai dažyta grindjuostės, o koridoriuje ir svetainėje sienos dalis. Tai tarsi įrėmina butą. Kadangi į svetainę buvo labai platus įėjimas, o durų nenorėjome, atsirado stiklinės pertvaros“, – pasakoja I. Sunklodienė, interjerus kurianti jau vienuolika metų.

Leonas Garbačauskas

Užsakovas pageidavo, kad vonios kambaryje būtų tiek dušas, tiek vonia. Interjere naudotas baltos ir juodos spalvos marmuro raštų žaismas. Šiuo spalvų kontrastu ir atskirta vonios bei dušo zona. Grindys taip pat dvejopos – medžio imitacijos plytelės ir margo rašto, dengiančios grindis bei vonios šoną. Maišytuvai – bronzinės spalvos. Virš tualeto suformuota patogi spintelė daiktams susidėti.

Miegamasis – erdvus, tamsesnių spalvų kolorito, pertvara atskirta rūbinės erdvė. Pagrindinis jo akcentas – išraiškingi debesų tapetai. Lova – tamsiai mėlyna, įsiliejanti į bendrą buto interjerą, suteikianti solidumo, ramybės jausmą. Miegamojo zonoje erdvę įrėmina baltos grindjuostės. Ant lubų, kaip ir visame bute, klijuoti klasikiniai dekoratyviniai apvadai.

„Galiu pasakyti, kad vyrai, nors ir būna patenkinti galutiniu interjero rezultatu, nerodo emocijų. Dažniausiai aikčioja moterys. Ir šį kartą buvo taip pat. Užsakovas labai džiaugėsi savo naujais namais, tačiau padėką išreiškė ne žodžiais, o dovana. Vėliau į mane kreipėsi jo sesuo, kuri taip prašė sukurti jai naujų namų interjerą. Taigi, rekomendacija kitam žmogui man, geriausias įvertinimas“ – šypsosi interjerų architektė, laimėjusi ne vieną apdovanojimą interjero konkursuose Lietuvoje.

Visą interjerą galite apžiūrėti nuotraukų galerijoje:


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis