76 kv.m butas Vilniuje: jaukesnį būstą sunku ir rasti

Šis 76 kv.m butas yra įsikūręs Vilniaus miesto centre. Būsto savininkai – naujagimio besilaukianti šeima, kuri norėjo estetiškai patrauklios erdvės, kurioje tilptų visi jų daiktai.

Interjero dizainerė Jovita Jankauskienė (interjero studija „Jovita Interior“) pasakodama apie savo kūrybinį procesą sako, kad jai svarbiausia yra įsiklausyti į užsakovą, atsižvelgti į jo norus bei gyvenimo būdą. Apjungdama savo idėjas ir žinias su užsakovų estetiniais pomėgiais, dizainerė stengiasi kurti visumą, kuri džiugintų tiek ją pačią, tiek namų savininkus. Įrengiant šį butą, svarbiausia užduotis buvo sukurti jaukius, patogius ir nemažą daiktų kiekį talpinančius namus.


A.Stepankevičiaus nuotr.


J. Jankauskienė sako, kad šio buto interjerą yra sunku priskirti vienam konkrečiam dekoro stiliui. Galbūt artimiausiu galima būtų laikyti klasikinį modernizmą, tačiau dizainerė nenorėtų jo talpinti į tam tikrą „lentynėlę“. Šiuose namuose interjero vientisumo įspūdis yra kuriamas klasikinio stiliaus elementais, šviesia sienų apdaila, medaus atspalvio grindų danga, žemiška spalvų palete ir gaiviais spalviniais akcentais.


Kadangi koridorius šiame būste yra gan ilgas ir siauras, jam jaukumo buvo nuspręsta suteikti naudojant charakteringus akcentinius baldus, kurie ne tik puošia erdvę, bet kartu ją ir skaido. Koridoriui pagal užsakymą buvo pagaminta siaura konsolė ant kurios šeimininkai galėtų laikyti nuotraukas. Žaismingumo ir gaivos įspūdžiui sudaryti šioje zonoje buvo parinkta žalsva sieninė spinta bei gėlėtas suoliukas.



Bendra virtuvės, valgomojo ir svetainės erdvė vizualiai buvo sujungta neutralia spalvų palete bei specialiai suprojektuotais tamsios medienos elementais (virtuvės baldu bei televizoriaus sienele svetainės zonoje). Dizainerė pasakoja, kad norėjosi sukurti tokią erdvę, kurioje virtuvė neatrodytų tokia „virtuviška“, o ir svetainė netaptų virtuvės dalimi.


A.Stepankevičiaus nuotr.


Įdomus sprendimas tėvų miegamajame – spinta iš abiejų lovos pusių, kuri kuria moterišką ir vyrišką dalį. Vietoje naktinių staliukų lovoje yra nišos, kuriose galima pasidėti telefoną arba knygą. Vaiko miegamajame akį labiausiai patraukia žaisminga namelių formos spinta, kurioje specialiai buvo įrengtas apšvietimas, tad ji papildomai pasitarnauja ir kaip naktinė lemputė.


A.Stepankevičiaus nuotr.


Vonioje svarbiausią vaidmenį atlieka plytelės, kurios sudaro elegancijos įspūdį. Grindims buvo parinktos marmuro rašto plytelės, o akcentinei sienai – blizgios, rombo formos plytelės su juodais taškiukais. Įdomus akcentas – šildomas veidrodis su integruotu apšvietimu, kuris niekada nerasoja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis