Reikės:
0,5 kg ryžių;
0,5 kg jautienos;
0,5 kg morkų;
2 svogūnų;
1 česnako;
130 ml aliejaus;
1 aštrios paprikos (nebūtina);
Kečupo ir druskos pagal skonį.
Gaminimas:
1. Aliejuje apkepiname svogūnus ir dedame gabaliukais supjaustytą jautieną. Ją apkepę dedame morkas, kečupą ir druską (jei norite, ir papriką). Uždengiame keptuvę ir pusę valandos troškiname.
2.Tuo metu 1 litre vandens išverdame kaulą, likusį nuo jautienos ar 2 sultinio kubelius. Gautu skysčiu užliejame plovą. Tada troškiname iki tol, kol masė pradeda virti. Sumažiname ugnį, įdedame česnaką (jis turi būti nesupjaustytas) ir troškiname 20 minučių.
3. Į troškinį dedame paruoštus ryžius, išimame česnaką. Jei matote, kad liko per mažai skysčio, galima įpilti 1 stiklinę virinto vandens. Belieka troškinti dar 20 minučių ir mėgautis.
Skanaus!
Gal Jūs žinote kitą plovo receptą? Pasidalinkite komentaruose!