Samanos plytelių tarpuose ir jų naikinimo būdai

Kad ir kaip tvarkingai ir rūpestingai kieme ar sode būtų sudėtos plytelės, plyšiuose tarp jų ilgainiui priauga samanų. Pateiksime patarimų, kaip jų atsikratyti nekasant ir nekrapštant peiliu.

Parduotuvių lentynose galima rasti specialių priemonių, kurios naikina samanas, bet ar tikrai nėra kitų būdų išsaugoti tvarkingas plyteles?

Galite išbandyti paprasčiausią būdą – pripilti į plyšius kokakolos, kuri puikiausiai „nuėda“ samanas. Kokakolą užpilkite kelis kartus – plytelės ilgainiui bus švarios ir tvarkingos. Tiems, kas nori kokybiškų priemonių, pateikiame vieno forumo dalyvio rekomendaciją: biologiniam samanų naikinimui rinktis preparatą, kurio sudėtyje yra trivalentės geležies. Turėkite omenyje, kad nuo šios priemonės plytelės taps oranžinės, nes geležis oksiduosjasi. Ilgainiui ši spalva išnyks, bet kurį laiką matysis.

Shutterstock nuotr.

Jei labiau linkstate link mūsų protėvių taikytų priemonių, patariame apibarstyti samanas pelenais – esą samanos jų nemėgsta.

Jei turite aukšto slėgio siurblį, juo galima išsiurbti samanas iš plyšių.

Užsienyje labai populiari priemonė – į lapą panašus prietaisas, kuris samanas ar piktžoles išdegina. Taikant šį metodą poveikis pajuntamas greičiau, nei taikant kitus būdus.

Bet gal neverta kovoti su šiuo gamtos reiškiniu ir leisti samanoms papuošti plyteles? Yra nemažao žmonių, kurie labai nori, kad akmenys ar takeliai apaugtų samanomis, be to, tai labai gražiai atrodo sode ir kieme. Ko gero, nėra gerai, kai pačios plytelės ar akmenys apauga samanom, nes jų paviršius tampa slidus, bet tarpus tikrai galima palikti žalius – atrodo daug gražiau, nei juoda žemė. Be to, jei plytelių plyšiuose užaugo samanos, mažesnė tikimybė, kad į plyšius prisisės piktžolių – o jas sunaikinti gerokai sunkiau, nei samanas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis