Tobulas receptas savaitgaliui: lavašas su maskarponės sūriu ir džiovintais pomidorais

Šį patiekalą paruošti nesunku, o jei savaitgalį sulauksite svečių - jie tikrai pagirs jūsų sugebėjimus.

Sudėtis:
Lavašas (pirkau pilno grūdo lavašą, kurio pakelyje yra 2 apvalūs lakštai);
300 g maskarponės sūrio;
2 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų;
Viena maža skiltelė česnako;
1 arb. šaukštelis trintų saulėje džiovintų pomidorų (būna pirkti mažuose stiklainėliuose);
Švieži krapai;
Sauja pistacijų riešutų;
Saulėje džiovinti pomidorai (puselėmis);
Druska, pipirai.

Asmeninio albumo nuotr.

Paruošimas:
Maskarponės sūrį sumaišyti su jogurtu. Įberti druskos, pipirų, įspausti česnaką (jis turi būti vos jaučiamas), įdėti vieną šaukštelį trintų saulėje džiovintų pomidorų, sukapotus krapus ir vėl gerai išmaišyti. Pistacijų riešutus sukapoti, tačiau ne itin smulkiai. Suberti pistacijas į maskarponės sūrio masę ir išmaišyti. Masė jau paruošta.

Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis arba kubeliais. Imti lavašo lakštą, ant jo užtepti pusę maskarponės sūrio masės, sudėti supjaustytus džiovintus pomidorus ir susukti lavašą į ritinį. Taip pat pasielgti ir su kitu lavašo lakštu. Ritinėlius suvyniojame į foliją ir dedame į šaldytuvą pailsėti. Patiekiame supjaustytą nedideliais gabalėliais.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis