Dekoratyvinė kambario puošmena: ilgakotis singonis ir jo priežiūra

Žalialapių augalų asortimentas toks platus, kad juos rinktis galima ne tik dėl to, kad jie kambaryje sukuria palankų mikroklimatą, bet ir pagal estetinius poreikius. Jei manote, kad jūsų interjere trūksta vešlaus žalialapio svyrančio augalo, rinkitės ilgakotį singonį (Syngonium podophyllum).

Ilgakotį singonį galima atpažinti iš lapų formos. Priklausomai nuo rūšies, lapai gali būti su baltais ar šviesiai pilkais plotais arba vien žali, bet jų visų forma vienoda – strėlės pavidalo, jie ploni ir mėsingi. Populiariausios ilgakočio singonio rūšys yra „White Butterfly“, „Emerald Gem“ ir „Emerald Gem Variegated“.


Ne mažiau svarbu tai, kad šiam augalui reikia daug šviesos, todėl jį gali rinktis tie, kurių namai šviesūs, juose daug saulės ir daug vietos, kur laikyti šį augalą. Be abejo, net ir šiam augalui nepatiks tiesioginiai saulės spinduliai, labiausiai jam tinkančios sąlygos – išsklaidyta šviesa visą dieną. Dar labai svarbu tai, kad augalas būtų patalpoje, kurioje temperatūra nenukrenta žemiau +15 laipsnių.


Shutterstock


Kalbant apie augalo priežiūrą, jo poreikiai tokie kaip filodendrų. Be šviesos šiam augalui labai svarbu drėgmė – žemė visada turi būti drėgna. Žiemos sezonu laistyti reikia rečiau, o vasarą laistykite tada, kai žemė lengvai apdžiūvusi. Be to, žemė turi būti puri, praturtinta maistinėmis medžiagomis.


Retkarčiais patariama patręšti universaliomis kambariniams augalams skirtomis trąšomis. Kadangi tai vijoklinis augalas, užtikrinkite jam sąlygas lipimui – šalia jo įtaisykite samanų stulpelį, į kurį jis galės įsikibti. Ilgainiui singonis išvešės ir nusvirs nuo stulpelio.


Šio augalo lapai auga ant ilgų kotų, todėl jie itin tinka įvairioms floristikos kompozicijoms. Jais galima puošti puokštes, vainikus, bet itin elegantiškai jie atrodo vieni pamerkti į vazą arba stiklinį butelį su vandeniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis