Tortai, kurių nereikia kepti

Taip jau kartais nutinka, kad svečiai beveik žengia į namus, o jums reikia skubos tvarka ką nors paruošti prie arbatos. Juk laiko visai nebėra! Tokiais atvejais padės namuose gaminti tortai, kurių nereikia kepti.

Visai nebūtina visą dieną suktis virtuvėje, jei norite maloniai nustebinti savo svečius. Jums prireiks šiek tiek grietinės, vaisių ir, savaime suprantama, mėgstamų sausainių, rašo takprosto.cc. Taigi šį gardėsį paruošite greitai, jis bus neabejotinai skanus, o jūs pelnysite nuostabios šeimininkės titulą, nes tokie tortukai būna gardūs, net jei dėmesio jiems skirta nedaug. Šiandien orkaitė ilsisi!

Tortas „Bananinis malonumas“

Ingredientai:
500 g grietinės arba naminio jogurto;
500 g nesūdytų krekerių;
250 g cukraus;
4 dideli bananai;
100 g šokolado.

Paruošimo būdas:
Kruopščiai išplakite grietinę su cukrumi – jis turi visiškai ištirpti. Bananus supjaustykite plonais skritulėliais. Keliais sluoksniais ant didelės lėkštės išdėliokite krekerius – turite suformuoti lygų pagrindą. Tada jį gausiai sutepkite grietinės ir cukraus kremu, ant jo išdėliokite bananus. Vėl dėkite krekerių sluoksnį, tepkite kremą ir dėliokite bananus. Nedidelį likusių krekerių kiekį susmulkinkite. Smulkia tarka sutarkuokite šokoladą. Tortą papuoškite šokolado ir krekerių trupiniais. Desertą 1-1,5 val. dėkite į šaldytuvą. Prieš tiekdami supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Tortas „Marytė“

Ingredientai:
300 g sausainių;
300 g cukraus;
300 g pieno;
300 g sviesto;
1 kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis bulvių miltų arba kukurūzų krakmolo;
2 stiklinės graikinių riešutų;
šiek tiek vanilės arba vanilės cukraus.

Paruošimas:
½ stiklinės šilto pieno ištirpinkite arbatinį šaukštelį miltų. Jei bulvių miltų neturite, tiks krakmolas. Pieną užvirinkite ir į jį supilkite gautą mišinį. Pavirkite ant nedidelės kaitros, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Palikite atvėsti. Sviestą sutrinkite su kiaušiniu ir cukrumi, kol masė taps vientisa. Suberkite likusią miltų masę ir vanilę. Svarbu nepamiršti, kad vanilė yra koncentruotas prieskonis, todėl jo reikėtų nepadauginti. Kur kas drąsiau galima elgtis su vanilės cukrumi. Mėsmale susmulkinkite sausainius ir riešutus, suberkite juos į paruoštą kremą ir gerai viską išmaišykite. Išardomą formą išklokite kepimo popieriumi ir atsargiai supilkite gautą masę. Peiliu išlyginkite paviršių, dėkite į šaldytuvą ir ten palikite, kol bus paruoštas. Vėsinimo procesas truks kelias valandas. Kai tortas bus jau paruoštas tiekti, nuimkite formos kraštus ir perkelkite desertą į serviravimo indą. Tortą galima papuošti riešutais ir sausainių trupiniais.

Tortas „Vaisinis“

Ingredientai:
2,5 stiklinės vandens;
700 g sausainių;
500 g riebios grietinės;
200 g cukraus;
25 g želatinos;
3 bananai;
2 dideli apelsinai;
3 kiviai;
3 obuoliai;
uogos pagal skonį.

Paruošimo būdas:
Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite brinkti. Ruoškite želę, kaip nurodyta instrukcijoje, palikite atvėsti. Vaisius nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Būtinai palikite šiek tiek vaisių tortui papuošti. Uogas nuplaukite ir suberkite ant popierinio rankšluosčio džiūti. Grietinę išplakite su cukrumi, po truputį pilkite želatinos masę, dekite vaisius. Kiekvieną sausainį pamirkykite į paruoštą masę ir dėliokite lygiu sluoksniu į išardomą kepimo formą. Grietinės kremo likučius kartu su vaisių gabaliukais supilkite ant išdėlioto pagrindo. Ant viršaus išdėliokite pjaustytų vaisių skilteles ir uogas, tortą dėkite į vėsią vietą ir palikite, kol gautinai sustings.

Varškės tortas „Fantazija“

Ingredientai:
400 g varškės;
200 g kondensuoto pieno;
700 g sausainių;
2/3 stiklinės pieno;
1 bananas;
1 arbatinis šaukštelis kakavos miltelių;
šiek tiek vanilės;
cukatos ir riešutai tortui papuošti.

Paruošimo būdas:
Giliame dubenyje sutrinkite pusę varškės kiekio su puse kondensuoto pieno ir vanilės kiekio. Kitame dubenyje kruopščiai išmaišykite likusią varškės dalį su likusia kondensuoto pieno dalimi ir kakava. Pieną supilkite į plokščią lėkštę. Sausainius mirkykite piene ir dėliokite ant lėkštės, formuodami lygų pagrindą. Ant viršaus dėkite varškės ir vanilės masę, paviršių išlyginkite. Toliau dėliokite bananų skritulėlius. Toliau seka piene mirkytų sausainių sluoksnis, tada – varškės masė su kakava. Sluoksnius pakartokite. Varškės tortą puoškite cukatomis ir mėgstamais riešutais, palikite pastovėti kelias valandas.

Tortas „Kavos aromatas“

Ingredientai:
500 g sausainių;
200 g sviesto;
200 g cukraus;
4 kiaušiniai;
½ stiklinės stiprios kavos;
2 šaukštai kakavos miltelių;
šiek tiek vanilės ar vanilės cukraus;
100 g šokolado.

Paruošimo būdas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kakavos milteliais ir vanile, masę šildykite karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Atvėsinkite, sudėkite suminkštėjusį sviestą ir masę išplakite, kol jos konsistencija taps vienalytė. Gausiai formą ištepkite sviestu, iš kavoje išmirkytų sausainių išdėliokite lygų sluoksnį. Ant sausainių sluoksnio tepkite kremo. Dėkite kitą sluoksnį. Tortą dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Paruoštą tortą uždenkite didele lėkšte, tada atsargiai, bet greitai apverskite. Desertą pabarstykite tarkuotu šokoladu.

Jei visai nebeturite laiko, paruoškite labai paprastą desertą. Sumaišykite visus pastarojo recepto ingredientus, išskyrus sausainius. Masė turi būti vienalytė. Tada įmaišykite susmulkintų sausainių trupinių. Gautą masę sudėkite į maistinę plėvelę, suvyniokite ir iškočiokite desertinę dešrą. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, o tada jau galima vaišinti svečius. Prieš tiekdami, jei norite, galite apvolioti desertą smulkintų riešutų masėje.

Kai mirkote sausainius piene ar kavoje, atkreipkite dėmesį, kad jie būtų gerai išmirkyti, tačiau neprarastų tekstūros. Rekomenduojama sausainius mirkyti ne ilgiau nei 20 minučių. Tokie sausainiai suformuoja dailesnį ir lygesnį pagrindą. Procesą palengvinti galite juos dėliodami plona mentele. Jei serviravimo lėkštę išklosite sviestiniu popieriumi, tortą pjaustyti bus kur kas lengviau. Kuo ilgiau tortas pastovės šaldytuve, tuo stipresnis ir sodresnis bus jo skonis, o tekstūra – švelnesnė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis