Kambariniai augalai, kurie atneša sėkmę ir gerovę į namus

Ne paslaptis, kad yra augalų, kurie skleidžia gerą energiją, ir tokių, kurie skleidžia blogą. Todėl rinktis kambarinius augalus reikėtų ypač atidžiai, kad namuose visuomet vyrautų taika ir harmonija. Be to, yra žaliųjų draugų, kurie itin palankiai veikia nuotaiką ir savijautą.

Papasakosime apie kambarinius augalus, kurie teigiamai veikia psichologinę ir emocinę žmonių būklę ir sukurią namuose tokią energiją, kuri pritraukia sėkmę.


Palankūs kambariniai augalai


Bazilikas


Šį prieskonį žino visi užkietėję gurmanai. Bet bazilikas ne tik suteikia pikantišką gaivų skonį patiekalams, bet ir puikiai pakelia nuotaiką. Teigiamą poveikį daro šiame augale esantis linalolas – junginys, kuris suteikia nuostabų aromatą ir suteikia žvalumo. Todėl auginti baziliką vazonėlyje ant palangės naudinga visomis prasmėmis. Netgi manoma, kad bazilikas atbaido piktąsias dvasias.


Pelargonija


Ko gero tai vienas iš dažniausiai sutinkamų kambarinių augalų. Pelargonijos puošia butus, balkonus ir kiemus, jos nereikalauja ypatingos priežiūros. Įrodyta, kad gausiai žydinti pelargonija suteikia žmogui žvalumo, pripildo teigiamos energijos. Švelnus jos aromatas suteikia sielos ramybę. Žmones, kurių namuose auga pelargonijos, mažiau veikia stresas, jiems rečiau būdingi psichikos sutrikimai.


Fotolia


Gebenė


Tai vienas iš labiausiai orą valančių augalų. Be to, gebenės kvapas palankiai veikia nervų sistemą. Gebenė atbaido blogas mintis. O pozityvus mąstymas, kaip žinome, yra raktas į sėkmę. O dar gebenė visiškai nereikli, todėl būtinai apsvarstykite galimybę papildyti šiuo augalu savo kambarinių augalų kolekciją.


Papartis


Kaip ir gebenė, šis augalas puikiai filtruoja orą, pašalindamas apytikriai 1860 toksinų per valandą. Ne veltui jį dažnai galima pamatyti ant palangių mokyklų klasėse. Be to, paparčio išvalytas oras teigiamai veikia sveikatą. Kalbama, kad šis augalas atbaido piktąsias dvasias ne prasčiau už katiną, todėl kaimynų pavydas jums bus nebaisus.


Levanda


Visi žino, kad levandos pasižymi raminančiu poveikiu. Nebūtina namuose deginti aromatinių žvakių, geriau įsigykite levandą – poveikis bus stipresnis. O dar šis augalas tobulai puošia interjerą. Džiaugsmas akims ir sielai – harmonija užtikrinta.


Rožė


Šis augalas nuostabus ne vien dėl savo kvapo. Mokslininkai įrodė, kad žiūrėjimas į rožę suteikia komforto ir ramybės jausmą. Žmonės, turintys galimybę nuolat gėrėtis rožėmis, daug dažniau jaučia teigiamas emocijas ir daug greičiau priima teisingus sprendimus stresinėse situacijose. Žinoma, auginti rožę vazone nėra lengva, bet jei jums tai nepavyksta, galite pasimerkti skintų rožių miegamajame.


Vėzdūnė


Vėzdūnė pašalina iš oro teršalus. Nuo senų laikų liaudyje šis augalas vadinamas „moterų laime“. Jis palankiai veikia šeimos gyvenimą, moterims mažina nerimo jausmą ir dovanoją teigiamos energijos užtaisą. Todėl toks augalas namuose tikrai pravers.


Orchidėja


Orchidėjos namuose skleidžia teigiamą energiją. Vienintelė sąlyga: jų nereikia laikyti miegamajame. Į šį augalą malonu žiūrėti, o tai savaime pakelia nuotaiką.


Shutterstock


Rozmarinas


Istoriškai rozmarinas simbolizavo viską: nuo prisiminimų iki vidinės ramybės. Kalbama, kad smailūs lapeliai padeda jam palaikyti ryšį su saule, todėl šis augalas puikiai pakelia nuotaiką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis