Jeigu visa tai padarysite prieš septynias ryto, turėsite patį nuostabiausią sodą

Atlikite šiuos kelis darbus savo sode ankstų rytą ir labai greitai džiaugsitės neįtikėtinais rezultatais.

1. Laistymas


Augalams geriau, jeigu juos laistysite ryte. Tokiu metu pradeda kilti saulė ir dar vėsu, todėl dirvožemis sugeria vandenį visai be garavimo. Sudrėkinti augalai lengviau pasirengę atlaikyti vidurdienio saulę, tačiau jeigu juos laistysite karštą vidurdienį, didžioji dalis vandens išgaruos, dėl ko gali nukentėti lapai. Dar vienas ankstyvo laistymo privalumas – iki nakties lapai nudžiūva, o tai reiškia mažiau ligų ir vabzdžių.


2. Pesticidų ir trąšų naudojimas


Niekada nenaudokite pesticidų ar trąšų karštą vidurdienį. Tai reikia daryti ryte ar po pietų. Vis dėlto, geriausias metas naudoti pesticidus ar trąšas – ankstus rytas iki septynių. Arba jau temstant. Šiuo atveju galioja ta pati taisyklė: skystas trąšas ar pesticidus augalai geriausia sugeria ankstų rytą.


3. Ravėjimas


Ryte, kai dirvožemis dar drėgnas ir vėsus, ravėti yra paprasčiausia – piktžolės lengvai išsirauna. Taip pat ryte jaučiamės atsipalaidavę, todėl bus visai nesunku greitai pereiti per sodą ir išrauti žoles.


4. Gėlių skynimas


Mėgstate vazą su šviežiai nuskintomis spalvingomis gėlėmis? Ankstus rytas yra pats tinkamiausias metas joms skinti. Šiuo metu gėlių kotai pilni vandens, nes jų dar nespėjo išsausinti saulė. Jeigu gėles skinsite ankstų rytą, jos ilgiau jus džiugins vazoje.


5. Derliaus nuėmimas


Nesvarbu, jūsų derlius menkas ar gausus, geriausia jį nuimti ankstų rytą. Vos tik dingsta rasa, pats metas imtis šio darbo. Būtent šiuo metu vaisiuose ir daržovėse daugiausia vandens, jie yra geresnio skonio ir ilgiau laikysis.


6. Paukščių lesyklų užpildymas


Paukščių lesinimas yra viena džiaugsmingiausių patirčių sode. Paukščiai patys anksti keliasi, tad ir pasistiprinti jiems norisi anksti. Ir pirmiausia jie atskrenda ten, kur visada randa maisto. Jeigu paukščių lesyklas pripildysite anksti, sparnuočiai mieliau sukinėsis jūsų sode visą dieną.


7. Augalų sodinimas ir persodinimas


Geriausia augalus sodinti ir persodinti vėsią ir debesuotą dieną, ankstų rytą ar vakare. Tai suteikia augalui laiko apsiprasti prie naujos vietos.


8. Auginių ruošimas dauginimui


Geriausias laikas pasirūpinti auginiais dauginimui – ankstyvas rytas. Rytais natūralių augalų įsišaknijimo hormonų daugiausia jų galiukuose, tad nusjovus kaip įmanoma anksčiau, bus didesnė tikimybė juos padauginti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis