Ingredientai:
1 stiklinė viso grūdo miltų;
2 raudonosios paprikos;
1 jauna vidutinio dydžio cukinija;
2 kiaušiniai;
80 g sviesto;
50 g čederio;
300 ml pieno;
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;
1 arbatinis šaukštelis džiovintų paprikų miltelių.

P.S. Jei mėgstate vištieną, galite šiam receptui naudoti ir ją - tikrai nenusivilsite.

Paruošimo būdas

1 žingsnis
Į gilų dubenį berkite persijotus miltus, tada paprikų miltelius ir sudėkite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą. Rankomis sutrinkite sviestą, suformuodami smulkius trupinius. Palaipsniui pilkite vandenį – formuokite tešlą. Gretai ją užmaišykite ir palikite atvėsti 30 min.

2 žingsnis
Tešlą iškočiokite pagal kepimo formos diametrą, sudėkite ją į formą, pabadykite šakute ir vėsinkite dar 30 min. Ant tešlos klokite sviestinį popierių ir kepimo pupas (skirtas tešlai prispausti), tada siųskite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min.

3 žingsnis
Laikas imtis įdaro ruošimo. Iš paprikų pašalinkite sėklas, supjaustykite jas nedideliais gabalėliais ir kepkite ant alyvuogių aliejaus, kol suminkštės. Pabarstykite druska ir pipirais. Trintuvu paruoškite pipirų piure. Cukiniją pjaustykite ilgais šiaudeliais ir 2 min. suberkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu. Tada nuskalaukite cukinijų juosteles šaltu vandeniu ir šiek tiek padžiovinkite.

4 žingsnis
Sūrį sutarkuokite, išplakite pieną su kiaušiniais. Suberkite tarkuotą sūrį, pabarstykite druska ir pipirais. Ant iškepto pyrago pagrindo tepkite pipirų piure, tolygiai paskirstykite cukinijų šiaudelius ir viską užpilkite sūrio padažu. Kepkite pyragą 25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!