Obuolių pyragas, kurį pamėgs visa šeima

Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!

Reikės:

1 stiklinės miltų;

1 stiklinės cukraus;

3 kiaušinių;

3 didelių obuolių;

arbatinio šauktelio sodos (kurią reikią nugesinti su 2 valgomais šaukštais acto).


Obuolius reikia nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Tinka bet kurios rūšies obuoliai. Tik alyviniai sukepa lengvai ir greitai, o antaniniams reikės daugiau laiko, dėl to skirsis ir pyrago skonis.


Sumušame kiaušinius (juos gerai išplakame), suberiame cukrų (taip pat gerai išplakame), o po to dedame sodą, kuri turi būti jau nugesinta. Svarbu viską išplakti taip, kad susidarytų vientisa masė. Kitas etapas – beriame miltus – ir vėl viską išplakame. Ir paskutinis žingsnis – sudedame obuolius, juos maišyti su mase galima rankomis.


Kepimo formą ištepkite riebalais, nes folija gali pridegti, tuomet nustatome 180 laipsnių temperatūrą ir kepame apie 30-40 minučių.


Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis