Ingredientai:
1 višta (nedidelė);
3 šaukštai sviesto;
4 šaukštai medaus;
1 šaukštas imbiero;
1 šaukštas kmynų;
1 šaukštelis mėtų;
1 šaukštelis druskos;
0,3 šaukštelio juodųjų pipirų;
4 vnt. obuolių;
2 sauja lazdyno riešutų.

Gaminimas

Išdarinėtą vištą gerai nuplaukite, išplaukite vidų ir nusausinkite.

Pašildytą medų sumaišykite su skystu sviestu, tarkuotu imbieru, maltais kmynais, smulkintais mėtų lapeliais, druska ir pipirais.

Mišiniu aptepkite vištą, gausiai ištepkite vidų ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti šaldytuve.

Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su smulkintais lazdynų riešutais.

Obuolių ir riešutų mišiniu įdarykite vištą ir užsiūkite.

Vištą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Po višta pastatykite kepimo indą su vandeniu.

Kepkite apie 1,5 valandos iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Šaltinis: www.delfi.lt/1000receptu/