Žemaičių blynų alternatyva: kokorai su troškintais raugintais kopūstais

Šie blynai yra alternatyva įprastiems žemaičių blynams. Patikėkite, patiks taip, kad norėsite dar ir dar!

4 porcijoms reikės:

Tešlai:

virtų bulvių su lupena;

kiaušinio;

krakmolo;

druskos;

pipirų;

bulvių prieskonių.

Įdarui:

raugintų kopūstų;

morkos ar dviejų;

keptų marinuotų paprikų (arba paprastų);

svogūno ar dviejų;

česnako 2 skiltelių;

pipirų ir žiupsnelio druskos;

Kepant įdarą galima įdėti šoninės ar spirgučių.


Bulves išverdame (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupame ir sumalame per mėsmalę. Suplojame dubenėlyje ir padaliname į 4 dalis.


Išimame vieną dalį ir ją dedame ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Įberiame prieskonių ir įmušame kiaušinį.


Kopūstus užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir troškiname, kol baigsis vanduo ir kol kopūstai taps minkštesni. Keptuvėje pakepame svogūną, sutarkuotą morką, šoninės ar spirgučius (jeigu juos naudosite), smulkintą česnaką ir pjaustytą papriką.


Visas daržoves šiek tiek patroškiname, kol paminkštės, beriame druskos ir pipirų. Dedame ištroškintus kopūstus ir viską gerai išmaišome, viską kartu patroškiname apie 5 min.


Atvėsiname įdarą. Formuojame blynus, dedant įdaro, stenkitės į blynus įdėti kuo daugiau įdaro, bus skaniau. Kepame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Valgome su grietine, pagardinta druska ir pipirais.


Skanaus!


Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis