Reikia:
bulvių;
bulvių krakmolo;
kiaušinio;
bulvių prieskonių (arba tiesiog druskos ir pipirų).

Išsiverdame bulves, geriausiai tai padaryti iš vakaro. Nulupame ir sumalame jas su mėsmale. Suplojame dubenelyje bulves, padaliname į 4 dalis (tiesiog pirštu perbrėžiame). Tuomet išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Įberiame prieskonius, įmušame kiaušinį.

Foto: Asmeninis archyvas

Formuojame norimos formos švilpikus, įkaitiname orkaitę, išdėliojame ant kepimo popieriumi (popieriu ištepame aliejumi) išklotos skardos. Pakepame vieną pusę, paskui apverčiame ir vėl kepame, kol gražiai apskrunda. Tuo tarpu, kai kepa mūsų švilpikai, darome padažą. Aš dariau grietinės, svogūnų ir spirgučių, galima daryti ir grietinės, svogūnų bei grybų.

Foto: Asmeninis archyvas

Iškeptus švilpikus sudedame į puodą, gausiai užpilame mūsų padažu ir dar keletą minučių patroškiname.

Foto: Asmeninis archyvas

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“