Reikės:
bulvių;
maltos mėsos;
mėsos prieskonių;
pipirų;
druskos;
česnako;
fermentinio sūrio.

Bulves nuskutame, perpjauname perpus. Bulvių apačią truputi nupjauname, kad bulves būtų patogiau statyti į kepimo indą, vidų išskobiame šaukštu ar peiliu, aš tai dariau su bulvių skustuku, padarant vietos mėsai.

Bulves kelias minutes apverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname. Mėsą sumalame, padruskiname, įberiame mėsos prieskonių, papipiriname ir įspaudžiame kelias skilteles česnako.

Foto: Asmeninis albumas

Paruošta mėsa įdarome bulvių puseles. Jas sudedame į aliejųmi išteptą skardą ar kepimo indą ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. iki tol, kol bulvės suminkštės. Baigus kepti puselių viršų apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutes palaikykome karštoje orkaitėje kol išsilydys sūris. Skanaus!

Foto: Asmeninis albumas


P.S. bulvių ir mėsos kiekiai nenurodyti, nes priklauso nuo kepimo indo ar norimo kiekio įdarytų bulvių.

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“