Reikės:
400 g plikytų sausainių;
2 indeliai jogurtinės grietinės 10% (450 g);
indelis kremo Rududu;
cukraus pagal skonį;
citrinos rūgšties;
želatina 5 arbat. šaukšteliai;
želė pakelis (pavyzdžiui, persikų), kelios braškės papuošimui.

Foto: Asmeninis albumas

Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame sausainukus ir gražiai aštriu peiliu visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu kremo ir suspaudžiame.

Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną sausainiais. Darome kremą.
Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti. Pastoviai maišome kol viskas ištirps. Neužviriname. Tuomet nuimame nuo ugnies ir pravėsimame. Grietinę dedame į indą, pagal skonį - cukraus, truputėlį citrinos rūgšties ir suplakame.

Foto: Asmeninis albumas

Sudedame želatiną ir gerai išmaišome. Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius. Vėl užpilame mūsų kremo.

Dedame į šaldytuvą, palaukiame, kol sustingsta, tada paruošiame pakelį želės, išdėliojame braškes, atsargiai užpilame želės ir vėl dedame į šaldytuvą.

Foto: Asmeninis albumas

P.S. forma turi būti labai sandari, nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią.

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“