Savaitgalio gardumėlis: užkeptos bulvių puselės

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių ir, ko tik užsinorėsite.

Reikės:
mažesnių arba vidutinių bulvių;
2 šaukštų grietinės;
saujos supjaustytų svogūnų laiškų;
krapų;
druskos;
pipirų;
100 g smulkiai tarkuoto parmezano;
truputėlį džiūvėsėlių.

Asmeninis archyvas

Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena. Tam, kad jas greitai išvirti su lupena, įmame maišelį, dedame į jį gerai su šepetelių nuplautas bulves perpjautas perpus. Maišelyje darome mažas skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame maišelį su bulvėmis ant lėkštės ir dedame į miktrobangę. Kepame ant didžiausio galingumo 7 min ar 8, jei bulvės vidutinės (neimkite didelių, nes neprakeps vidus). Išėmus maišelį ir atrišus duodame bulvėm atvėsti.

Asmeninis archyvas

Kai puselės atvėsta, atsargai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, dedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Įdarome bulvių laivelius įdaru. Sudedame įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių viršų džiūvėsėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie valandą arba, kol viršus gražiai apskrus.

Asmeninis archyvas

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis