Būtent todėl svarbu periodiškai patręšti orchidėjas naudingais vitaminais ir mikroelementais. Tam, kad augalas kuo ilgiau džiugintų mus savo žiedais, o jo šaknys augtų ir vešėtų kaip Kalėdų Senio barzda, siūlome ypatingų trąšų receptą. Bet prieš imantis laistyti augalą trąšomis, svarbu susipažinti su keliais svarbiais šio proceso principais:

1. Iš pradžių būtina pamerkti orchidėjos šaknų sistemą į kambario temperatūros vandenį. Tai būtina padaryti tam, kad trąšos nenudegintų šaknų.

2. Jei tirpalas bus pernelyg koncentruotas, augalas gali žūti, todėl labai svarbu tinkamai dozuoti koncentratą.

3. Prieš gaminant tirpalą su trąšomis, reikia perfiltruoti vandenį ir šiek tiek jį pašildyti. Skystis turi būti kiek šiltesnis už kambario temperatūrą.

4. Reikia labai lėtai nardinti orchidėją į tirpalą, prilaikant ranka substratą, kad laistant jis neiškirstų iš vazono.

Orchidėjos
Foto: Shutterstock

Trąšos orchidėjoms

Dabar galima gaminti vitamininį kokteilį orchidėjoms. 3 litrams skysčio jums prireiks tokių ingredientų:

Sudėtis:
4 gintaro rūgšties tabletės;
1 gliukozės ampulė;
1 vitamino В1 ampulė;
1 vitamino РР ampulė;
1 vitamino С ampulė;
1 vitamino В6 ampulė;
1 vitamino В12 ampulė;
8 lašiukai epino.

Paruošimas

1. Iš pradžių reikia pašildyti vandenį ir jame ištirpinti gintaro rūgšties tabletes (šaltame vandenyje preparatas neištirps).

2. Tada į gintaro rūgšties tirpalą reikia supilti kitus ingredientus.

Orchidėjos
Foto: Shutterstock

Tręšti orchidėjas šiuo vitaminų kokteiliu rekomenduotina kas 3–4 laistymus paprastu vandeniu. Taikant šį paprastą metoda, orchidėja turėtų gausiai pražysti jau po mėnesio.