Reikės:
2 puodelių miltų (pavyzdžiui, speltos);
2 puodelių burokine tarka sutarkuotų cukinijų;
1/2 puodelio rudo cukraus;
1/2 puodelio aliejaus;
1/2 puodelio nesaldžios kakavos;
1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtinai);
1 a.š. kepimo miltelių;
1/4 a.š. druskos.

Šokoladiniam glaistui:
2 puodelių cukraus pudros;
1/4 puodelio kokoso aliejaus;
2 v.š nesaldžios kakavos;
6-10 v.š. augalinio/karvės pieno (pilti palaipsniui iki tinkamos konsistencijos).

Foto: Asmeninis archyvas

Sumaišome visus birius produktus, išskyrus druską. Pilame aliejų, beriame cukiniją ir tada druską, viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10-15 min. Skardą išklojame kepimo popieriumi, dedame mūsų pyrago tešlą, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.

Kol pyragas kepa, darome šokoladinį glaistą. Sumaišome cukraus pudrą su kakava, pilame kokoso aliejų, išmaišome, tada palaipsniui pilame pieną, glaistas turi būti nelabai tirštas. Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsiname, pilame glaistą. Paliekame atvėsti iki kambario temperatūros, tada bent porai valandų įdedame į šaldytuvą.

P.S. Dėl cukinijos skonio nesibaimikite, jo tikrai nesijaučia :)

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“