Nekeptas pyragas su spanguolėmis

Vienas iš skaniausių mūsų ragautų pyragų!

Reikės:
1 stiklinės šaldytų spanguolių,
2 šaukštų cukraus,
2 šaukštų vandens,
300 g sausainių,
110 g sviesto,
3 šaukštelių želatinos,
3 šaukštų vandens,
50 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 stiklinės riebios grietinėlės,
250 g riebaus jogurto (natūralaus arba spanguolių),
2 šaukštų kokosų drožlių.

Spanguoles atitirpinkite, saujelę pasilikite pyragui papuošti, kitas sutraiškykite, užpilkite 3 šaukštais cukraus, 3 šaukštais vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Sutrinkite trintuvu ir palikite atvėsti.
Sausainius susmulkinkite virtuvės kombainu arba sutrupinkite sudėję į maišelį.

Sviestą ištirpinkite, supilkite į sausainius ir gerai išmaišykite. Masę sudėkite į formą nuimamais kraštais ir statykite į šaldytuvą. Želatiną ištirpinkite karštame vandenyje, supilkite į ją cukrų, pamaišykite, kad ir jis ištirptų. Palikite atvėsti.

Šaltą grietinėlę išplakite iki standžių putų, atsargiai supilkite į ją jogurtą, spanguolių tyrę, vanilinį cukrų. Maišydami plona srovele supilkite želatiną. Kremu užliekite pyrago pagrindą, užberkite kokosų drožlių ir prieš patiekdami per naktį palaikykite šaldytuve.

Naudingas patarimas. Kokosų drožles visada laikykite sandariai uždaromame indelyje ir atkreipkite dėmesį į galiojimo datą, nes jos yra riebios ir greitai apkarsta.

Išbandykite! Pyrago pagrindas bus tuo skanesnis, kuo kokybiškesnius sausainius jam naudosite – geriausiai tinka sviestiniai. Pabandykite su jais gaminti ne tik nekepto pyrago pagrindą, bet ir tinginį.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis