Trupininis pyragas su vyšniomis

Tobulas pyragas! Lauksime Jūsų atsiliepimų komentaruose žemiau.

Reikės:
50 g sviesto,
¾ stiklinės cukraus,
1 kiaušinio,
1,5 stiklinės miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
½ stiklinės pieno,
1,5 stiklinės šaldytų vyšnių be kauliukų.

Trupiniams:
½ stiklinės miltų,
½ stiklinės cukraus,
50 g sviesto,
¼ stiklinės kokosų drožlių.

Atšildykite vyšnias, skystį nupilkite (uogas galite apšlakstyti ir kokiu mėgstamu gėrimu) ir palikite taip porai valandų ar bent kol gaminsite tešlą.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Įkulkite kiaušinį, tešlą vėl išmaišykite. Į kitą dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską. Maišydami dėkite šį mišinį į tešlą, po truputį atskiesdami ją pienu. Sukrėskite tešlą į kepimo formą, ant viršaus lygiu sluoksniu užberkite vyšnias.

Pirštais arba šakute dubenėlyje pertrinkite trupiniams skirtus miltus, cukrų, kambario temperatūros sviestą ir kokosų drožles, kol susidarys birūs trupiniai. Apiberkite jais pyrago viršų. Kepkite iki 180 ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Svarbu! Trupiniai ant pyrago viršaus bus lygesni ir gražesni, jei dubenį su jais nesmarkiai sukratysite – jie sušoks į mažus rutuliukus.

Verta žinoti. Kad pyragas gerai iškeptų, paprastai reikia laikytis šios taisyklės: kepinio vidurys turi būti orkaitės viduryje. Todėl žemą pyragą reikia kepti aukščiau, o tą, kuris smarkiai iškils – žemiau.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis