20 netikėtų kepimo sodos panaudojimo būdų

Daugelį namuose esančių produktų galima panaudoti įvairiais būdais. Soda – vienas iš jų.

1. Galite naudoti kepimo sodą kaip pakaitalą glaistui. Jeigu norite užglaistyti skylę, tiesiog sumaišykite šiek tiek kepimo sodos su baltais klijais, kol gausis pasta. Tuomet šį tepalą užtepkite ant skylės.

2. Neleiskite baseino chlorui keisti jūsų plaukų spalvos. Tai pavyks padaryti praskalaujant galvą su puse šaukšto kepimo sodos, sumaišytos su citrinų sultimis.

3. Valykite chromą. Trinkite chromą su skudurėliu, pateptu sausa kepimo soda.

4. Gesinkite kepimo krosnelės arba grilio ugnį. Pašlakstę kepimo sodos ant grilio jūs sustabdysite ugnį ir nepadarysite jokios žalos maistui, kadangi kepimo soda būtent jam ir skirta.

5. Pašalinkite katės šlapimo kvapą. Pasigaminkite kepimo sodos pastą ir patepkite tą vietą, kur jaučiasi kvapas. Palikite viską bent jau trims valandoms, nors geriausiai būtų per naktį. Po to, tiesiog pasiurbkite tą vietą dulkių siurbliu.

6. Palengvinkite persikaitinimo saulėje skausmus. Jeigu persikepinote saulėje, tiesiog uždėkite kepimo sodos ant skaudžiausios vietos ir greitai jūsų oda pajus atgaivą.

7. Išvalykite pianino klavišus. Kepimo soda gali būti puiki šlifavimo medžiaga.

8. Išvalykite nešvarumus nuo grindų. Šiek tiek kepimo sodos ant kempinės tikrai padės pašalinti įsisenėjusias dėmes.

9. Atsikratykite surūgusio pieno kvapo, esančio vaiko gertuvėlėje. Pripilkite į ją šilto vandens, įdėkite šaukštą kepimo sodos ir palikite per naktį.

10. Blizginkite sidabrinius daiktus be didelio vargo. Pasiimkite keptuvę ir pripilkite į ją karšto vandens, įdėkite šiek tiek aliuminio folijos (maždaug 12-13 centimetrų), įdėkite vieną šaukštelį kepimo sodos ir pradėkite virti. Įmeskite sidabrą ir ištraukite jį su replėmis.

11. „Debesuotą“ ledinę arbatą ir vėl galėsite paversti skaidria. Tiesiog pridėkite žiupsnelį kepimo sodos į ąsotį.

12. Išvenkite nešvaraus smėlio liekanų maudymosi kostiumėliuose. Atsineškite į paplūdimį ir ketvirtadalį taurės kepimo sodos ir įdėkite ją į didelį krepšį. Ten pat padėkite ir šlapius maudymosi kostiumėlius, o tuomet papurtykite krepšį. Soda absorbuoja drėgmę ir nešvarumus.

13. Išvalykite korozijos paveiktus vamzdžius. Tiesiog pasidarykite pastą iš sodos ir druskos, o tuomet užliekite jos ant nuo korozijos nukentėjusios vietos ir nusausinkite.

14. Išvenkite išbėrimų. Po dušo, pasinaudokite valymo priemone, kurioje nėra muilo. Tuomet nusišluostykite su rankšluosčiu ir užsidėkite kepimo sodos ant labiausiai išbertos vietos. Palikite kepimo sodą ten tiek, kiek tai atrodys naudinga.

15. Apsaugokite savo indaplovę nuo blogo kvapo. Pribarstykite šiek tiek kepimo sodos indaplovės viduje ir palikite dureles atviras kuriam laikui. Labai greitai nebeliks specifinio indaplovės kvapo.

16. Pasinaudokite kepimo soda vietoj kelių skirtingų higienos priemonių. Tai gali būti puikus pakaitalas kelionėje, kuomet jums trūksta dantų pastos, dezodoranto arba balzamo nuo uodų.

17. Pašalinkite „žuvingą“ skonį. Jeigu mėgstate žvejoti, tuomet savo laimikį galite įmerkti į litrinį stiklainį vandens, tačiau pridėkite kelis arbatinius šaukštus kepimo sodos. Palikite žuvį valandai ir pajusite, kad „žuvingo“ skonio nebesijaučia.

18. Atsikratykite šliužų. Tiesiog apšlakstykite juos kepimo soda.

19. Atsikratykite atsibudusio kvapo. Jeigu jūsų drabužiai atsiduoda tuo pačiu kvapu po išdžiovinimo, tuomet tereikia apibarstyti juos šiek tiek kepimo sodos ir įdėti atgal į drabužių džiovintuvą.

20. Nuvalykite kreidą nuo rašymo lentos. Tiesiog uždėkite šiek tiek kepimo sodos ant kepinės ir pavalykite, kad jokių kreidos žymių nebeliktų.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis