Kaip išvalyti mikrobangų krosnelę

Nešvari ar prastai kvepianti mikrobangų krosnelė? Jokiu būdu nenorite naudoti valiklių, ypač čia, kur šildote maistą? Pasinaudokite šiais patarimais.

Valymas citrina

1. Per pusę perpjaukite citriną, o tuomet jos sultis įspauskite į dubenį ir įdėkite į mikrobangų krosnelę. Citrinas taip pat įdėkite į dubenį.
2. Pusę dubens užliekite vandeniu.
3. Įjunkite mikrobangų krosnelę penkioms minutėms aukščiausia temperatūra.
4. Išimkite dubenį su storomis pirštinėmis (bus karšta!).
5. Pašluostykite mikrobangų krosnelę su skudurėliu arba kempine. Pasistenkite išvalyti ir viršų, ir šonus. Taip pat ir mikrobangų krosnelės lėkštę.
6. Su švariu skudurėliu išvalykite purvo liekanas.

Kvapo naikinimas natūraliomis priemonėmis. Vis dėlto, lygiai taip pat dažnai mikrobangų krosnelėje gali užsilikti ir kvapas. Kol neįkyrus (juk vistiek kaitinate maistą), jis neerzina, tačiau ilgainiui suintensyvėja ir pasitinka jus kiekvieną kartą kai tik atidarote dureles. Jam pašalinti galite naudoti šias priemones.

Valgomoji soda ir kava. Mikrobangų krosnelėje patalpinkite atidarytą valgomosios sodos pakuotę. Tokią pat funkciją atlieka šviežia kava arba kavos tirščiai, sudėti į vieną talpą, tarkime, puodelį. Palikite pastovėti nakčiai. Norintys greitesnio rezultato gali suberti pora šaukštelių kavos į pusę puodelio vandens. Pakaitinkite mišinį kelias minutes.

Actas. Į vandenį įmaišykite 5 arbatinius šaukštelius acto ir įdėkite į mikrobangų krosnelę. Pakaitinkite mišinį maždaug 6 minutes, nustatę didžiausią galingumą ir palikite vienai valandai viduje. Praėjus valandai, išplaukite mikrobangų krosnelę muiluotu, o vėliau švariu vandeniu.

Arba

Palikite dubenėlį baltojo acto mikrobangų krosnelėje, bet jos neįjunkite. Laikykite dubenėlį viduje per naktį, kol kvapai išnyks. Ryte išplaukite krosnelę švariu vandeniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis