Ar žinojote, kad nešvarūs kilimai – pavojingų bakterijų židinys?

Milijonam žmonių gresia pavojingos ligos, kuriomis jie gali užsikrėsti nuo nešvarių kilimų. Kaip parodė tyrimai, purvinoje kiliminėje dangoje yra milžiniškas kiekis pavojingų bakterijų, rašo NEWSRU.com.

Britų mokslininkai paėmė tepinėlius nuo įvairaus amžiaus žmonių batų padų. Juos ištyrę, rado didelę koncentraciją pneumoniją sukeliančių bakterijų ir žarnyno lazdelių. Valymo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojai papasakojo, kad kai kuriuose kilimuose galima rasti arklių, lapių išmatų, vėmalų masės pėdsakų, deguto, žmonių ar gyvūnų plaukų, dulkių erkučių, žiedadulkių ir odos žvynelių.

Apytikriai 40 proc. britų namuose vaikšto su lauko avalyne, ir tik mažiau nei kas penktas nusivalo batų padus. 28 proc. žmonių namuose ant grindų rasta gyvūnų vėmalų pėdsakų, o net 24 proc. pakentė šią netvarką. 30 proc. žmonių namuose ant kilimo rasta vaikų vėmalų pėdsakų, tačiau nepaisant to, 22 proc. apklaustųjų nesibjauri mylėtis ant grindų. 91 proc. apklaustųjų leidžia vaikams žaisti ant kilimo.

Be to, daugelis nesiplauna rankų po tualeto, ir beveik 50 proc. žmonių po kelias savaites nekeičia patalynės. Tiek pat žmonių retai keičia virtuvinius rankšluosčius ir virtuvines kempinėles. O visa tai yra infekcijų židiniai. Kas dešimtas neskalbia rankšluosčių kas savaitę, nesivalo dantų 2 kartus per dieną, ir tik 53 proc. žmonių kartą per dieną prausiasi duše. Beveik trečdalis apklaustųjų leidžia naminiams gyvūnams miegoti su jais lovoje, o daugiau nei 40 proc. leidžia jiems gulėti ant sofos. Tad visuomet stenkitės laikytis higienos ir reguliariai valyti kilimą, kitaip žala jūsų sveikatai - neabejotina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis