Kaip dezinfekuoti virtuvines kempines

Kas nori plauti indus bakterijų pilna kempinėle? Dėl to šįkart patariame, kaip geriausia dezinfekuoti virtuvines kempines.

Viena laboratorija atliko tyrimą: žmonės savaitę plovė indus kempine, paskui laboratorijoje buvo atliktas tyrimas, ar jose nėra salmonelių, E. coli bakterijos ir pseudomonas rūšies baketerijų.
Vėliau buvo išbandyti šeši dezinfekavimo būdai, norint išsiaiškinti, kuris efektyviausias: plovimas indaplovėje, kaitinimas mikrobangų krosnelėje, skalbimas skalbyklėje, dezinfekavimas balikliu, mirkimas amoniake, mirkymas acte.

Veiksmingiausias būdas sunaikinti bakterijas

Baliklis sunaikino 99,9 proc. visų trijų rūšių bakterijų kempinėse.

Ką reikia daryti:
Į 4 litrus vandens įpilkite 3/4 stiklinės baliklio ir penkios minutėms pamerkite kempinę.

Antras veiksmingas būdas
Mikrobangų krosnelėje ir indaplovėje pavyko sunaikinti 99,9 proc. bakterijų iš namuose naudotų kempinių. Tiesa, išsamesni tyrimai laboratorijoje parodė, kad mikrobangų krosnelėje E. coli bakterijų sunaikino 99,83 proc., o indaplovėje sunaikino 99,88 proc. E. coli bakterijų ir 99,86 proc. salmonelių.

Ką daryti:
Įdėkite kempinę į skalbyklę, nustatykite karšto džiovinimo programą.
Mikrobangų krosnelėje 1 ar 2 minutes pakaitinkite kempinę. Stebėkite, kad neprisviltų.

Kiti būdai
Pamirkius kempinę acte, sunaikinama 99,6 proc. bakterijų, pamirkius amoniake sunaikinama 97,0 proc. bakterijų. Skalbimas skalbyklėje sunaikina 93,0 proc. bakterijų.

Kada laikas keisti kempinę
Virtuvinės kempinės amžinai netarnauja. Kas savaitę išdezinfekuokite kempinę, o pradėjus nuo 2 savaičių iki 2 mėnesių (priklausomai nuo nusidėvėjimo) išmeskite seną kempinę ir paimkite naują.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis