10 kambarinių augalų, kurie gali augti net tamsiausiame kampelyje

Kartais namuose augalų turėti neleidžia neleidžia ne tik laiko stygius, bet ir pati aplinka, kurioje augalams nelabai yra vietos. Tad atrinkome 10 kambarinių augalų, kuriuos padėti galima ir menkai apšviestoje vietoje, o juos puoselėti sugebės net ir didžiausias užmarštuolis.

Kalatėja


Jos margi (rožinės, baltos ir gelsvos spalvos) lapai papuoš bet kokią patalpą. Nuo per didelio kiekio tiesioginės šviesos šis augalas vysta.


Shutterstock nuotr.


Difenbachija


Šiai gėlei labiausiai patinka švelni, prislopinta šviesa. Bus geriausia, jei nuo saulės difenbachiją atskirsite užuolaida, ypač pavasarį ir vasarą, kai ji leidžia naujus, gležnus lapelius.


Dracena


Smailūs, vyšnine spalva apkraštuoti dracenos lapai – tikras grožis. Šiam grožiui gali pakenkti tiesioginiai saulės spinduliai, tad dracenai reikia ne per daugiausia saulės, o taip pat pavėsio.


Shutterstock nuotr.


Kuokštinis chlorofitas arba voro augalas


Šis augalas labai greitai ir lengvai prisitaiko, jį auginti nesudėtinga, tad jis gana populiarus. Ilgai nelaistomas jis nenuvys, na o esant netiesioginei šviesai, klestės.


Širdžialapis filodendras


Šis mielas augalas (jo lapai – širdelės formos) puikiai auga prieblandoje, tik reikia jį apskabyti, kad neišaugtų plonų, ilgų stiebų.


Bromelijinių šeimos gėlės


Nesitikėjote šiame sąraše išvysti tropinių gėlių? Jai pakanka vien fluorescensinės šviesos, o drėgnoje patalpoje, pvz., vonioje, tiesiog klesti.


Vėzdūnė


Jei dažnai pamirštate palaistyti gėles, rinkitės vėzdūnę. Šiai gėlei sveika, jei tarp laistymų žemės padžiūna.


Shutterstock nuotr.


Aglaonema


Tai vienas atspariausių, ištvermingiausių kambarinių augalų, prieblanda jam patinka. Tereikia kartą ar du kartus per metus patręšti – pradedančiajam sodininkui pats tas.


Sansevjera


Gaudama daugiau šviesos, ši gražiavardė gėlė geriau auga, bet gali toleruoti net visišką tamsą. Svarbiausia – jos neperlaistyti.

Fotolia nuotr.


Aukštoji aspidistra


Šio augalo lapai visiškai nelepūs, jiems nebaisus ne tik šešėlis, bet ir karštis, šaltis, kas tik norite. Tiesa, reikės kantrybės, nes aukštoji aspidistra auga labai lėtai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis