17 drėgmę ir kvapą sugeriančių maišelių panaudojimo būdų

Šiuos maišelius dažniausiai išmetame. Tačiau pasirodo, tai darome veltui. Juos galima praktiškai panaudoti buityje.

Pasirūpinkite vandeniui atsparia vaizdo kamera
Vandeniui atsparios vaizdo fiksavimo kameros – labai smagus dalykas, tačiau kartais visai nedidelės kondensacijos pakanka aparatui susigadinti ar rūkeliui ant objektyvo atsirasti. Užkirskite tam kelią vaizdo kameros dėkle arba tiesiog šalia jos laikydami vieną ar du maišelius su silikagelio želė, kuri sugers drėgmės perteklių.

Išdžiovinkite sudrėkusį mobilųjį
Tai vienas iš silikono klijų panaudojimo būdų, apie kurį derėtų nepamiršti. Kiek kartų esate atsitiktinai įmetę savo mobilųjį į baseiną, klozetą, o gal jūsų vaikai išpylė ant telefono kokio nors gėrimo? Štai būdas šiai problemai greitai išspręsti. Išimkite iš telefono bateriją ir visas atminties korteles, tada panardinkite telefoną į silikono želė maišėlių pripildytą dubenį (jei neturite, tiks ir ryžiai). Prieš įjungdami telefoną palikite jį gulėti šiame dubenyje mažiausiai visą naktį.

Užkirskite kelia kondensacijai
Šiuolaikinis žmogus vaizdo kamerą nešasi visur, kur tik būna pats. Štai tobulas triukas, apsaugosiantis jūsų filmavimo kamerą nuo kondensacijos. Jei nešatės ją į šaltį, gali susidaryti nemaža kondensacija, kai parnešite ją atgal į šilą patalpą. Išimkite bateriją, atminties kortelę ir objektyvą, tada įdėkite aparatą į silikagelį – jis sugers drėgmę.

Pasirūpinkite skutimosi peiliukais
Oksidacija ir drėgmė – pagrindinės priežastys, dėl kurių peiliukai atšimpa anksčiau laiko. Patartina laikyti silikagelio prilipdytą stiklinę šalia skutimosi peiliukų, po skutimosi nusausinti juos ir laikyti vengiant sąlyčio su oru dėkle su 4-5 silikagelio maišeliais.

Sausas kelioninis krepšys
Jei kelis silikagelio maišelius įmesite į užtraukiamą krepšį, to pakaks, kad būtumėte apsaugoti nuo bet kokio pratekėjimo.

Sausa medžiaga
Jei mėgstate siūti ar naudojate medžiagas kitiems dirbiniams, kelis silikagelio maišelius laikykite kartu su medžiaga užtraukiamame krepšyje – taip apsaugosite medžiagą nuo drėgmės.

Shutterstock nuotr.

Sušlapę atostogų drabužiai
Dažnai atostogaudami maudomės. Dažnai vandenyje laiką leidžiame iki pat atostogų pabaigos. Šlapius drabužius ar rankšluostį įdėkite į krepšį su silikagelio maišeliais – taip pašalinsite drėgmę. Kuo daugiau maišelių įdėsite, tuo bus geriau.

Apsaugokite nuotraukas
Silikagelio maišelių dėkite į dėžes, kuriose laikote nuotraukas, - taip jas apsaugosite nuo drėgmės.

Apsaugokite dirbinius iš sidabro
Dėl drėgmės sidabras ir juvelyriniai dirbiniai tamsėja, skatinama korozija. Įdėkite maišelį silikagelio į juvelyrinių dirbinių dėžutę – jie atrodys tiesiog puikiai ir bus apsaugoti nuo neigiamo aplinkos poveikio.

Apsaugokite savo bagažą
Šie nedideli silikagelio maišeliai atlieka didelį darbą apsaugodami bagažą nuo drėgmės. Rekomenduojama paprasčiausiai įmesti kelis maišelius su silikageliu į lagaminą ir jie kuo puikiausiai apsaugos jį nuo drėgmės ir nemalonių kvapų.

Sodininkystė
Turbūt žinote, kad norint išsaugoti sėklas iki kitų metų, būtina pasirūpinti, kad jos nepradėtų pelyti. Įdėkite silikagelio maišelį į orui laidų indą, kuriame ketinate laikyti sėklas. Skirtingas sėklas sudėkite į mažus vokelius, tada vokelius sudėkite į orui laidų saugojimo indą kartu su silikagelio maišeliu. Vieno tokio maišelio pakanka batų dėžės dydžio talpai apsaugoti nuo drėgmės.

Vaistai ir vitaminai
Dažnai maišelių su silikageliu dedama į džiovintų produktų pakuotes, vaistus ir vitaminus. Taip daroma todėl, kad drėgmė patenka kiekvieną kartą, kai atidarote dėžutę, o patekusi ji gali sukelti produktus gadinantį pelėsį. Laikykite vaistus ir vitaminus kartu su maišeliu silikagelio, kad išsaugotumėte juos. Vaistai ir vitaminai dažnai laikomi vonioje, kur aplinka itin drėgna. Drėgmė patenka į dėžę, kurioje saugomi vaistai, kiekvieną kartą, kai ji atidaroma.

Apsaugokite dokumentus
Apsaugokite asmeninius ir svarbius dokumentus įdėdami silikagelio maišelių ten, kur juos laikote.

Gėlės
Jei mėgstate sausas gėles, jas greičiau išdžiovinsite laikydami popieriniame maiše kartu su pora silikagelio maišelių.

Langai
Jei pastebite, kad tarp langų atsiradę kondensato, padėkite ant palangės maišelių su silikageliu.

Sausas naminių gyvūnų maistas
Ar esate kada pastebėję, kad nupirkus didelį maišą maisto naminiams gyvūnams po kurio laiko jis atidrėksta? Laikykite maistą dėžėje, o prie indo dangčio vidinės pusės pritvirtinkite kelis silikagelio maišelius.

Rūkas ant automobilio stiklų
Išdėliokite silikagelio maišelių automobilyje, ypač po priekiniu stiklu. Jei taip darysite, stiklai nerasos nuo drėgmės.

Moliūgai
Apsaugokite moliūgus nuo pelėsio: nupjaukite moliūgo viršutinę dalį ir įdėkite silikagelio grūdelių į moliūgo vidų.

Patarimas
Jei pastebėjote, kad silikagelio maišeliai nebeatlieka savo funkcijos, išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir įdėkite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę vienai valandai. Kai maišelių nenaudojate, laikykite juos orui laidžioje dėžutėje, kad apsaugotumėte nuo aplinkoje esančios drėgmės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis