Miklinkit pirštus: kaip nusimegzti minkštą užtiesalą be virbalų per 20 minučių

Šiuo metu interjere ypač madingi įvairūs mezginiai. Tai ir megztos lovatiesės, pagalvėlių užvalkalai, staltiesės, kilimai, taip pat ir aksesuarai, pavyzdžiui, užvalkalai gėlių vazonams. Kodėl gi patiems nenusimezgus minkšto ir šilto pledo, į kurį būtų jauku susisupti, kai už lango drėgna ir šalta?

Tokį užtiesalą galima nusimegzti didžiuliais virbalais, bet tai gana sunku ir užima daug laiko. Geriausia jį megzti be jokių papildomų priemonių, naudojant tik savo rankas ir pirštus.

Vaizdo medžiagoje žingsnis po žingsnio parodyta, kaip nusimegzti užklotą rankomis. Jums reikės storų vilnos verpalų arba labai storų siūlų, kurie paprastai būna skirti mezgimui labai storomis adatomis arba pirštais. Svarbiausia, kad užtektų siūlų kamuolių ir mezgimui skirtumėte didelę erdvę, kad siūlai nesusipainiotų. Jei vadovausitės šio vaizdo įrašo nurodymais, jums reikės keturių didelių siūlų kamuolių, kuriuos reikės visus naudoti vienu metu.

Sunkiausia yra pati pradžia, kai reikia sumegzti pirmus mazgus ir pradėti megzti pirmąsias kilpas, bet po viskas kartojasi ir tereikia kantriai tęsti mezgimą. Vaizdo instruktažo autorė teigia, kad tokį užklotą nusimegsite per apytikriai 15-20 minučių. Atkreipkite dėmesį, kaip užbaigti mezginį, kad akys nenubėgtų ir užklotą būtų galima naudoti nebijant, kad jis iširs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis