Neįprasti patarimai, kad dušo kabina vėl spindėtų

Vonios kambarį, kuriame įrengta dušo kabina, kartkartėmis reikia iš pagrindų sutvarkyti ir iššveisti. Jei dar nesate atradę veiksmingiausio būdo, kaip paprastomis priemonėmis sugrąžinti dušo kabinai spindesį, perskaitykite toliau pateiktus patarimus – neabejojame, kad bent vienas jų jums pravers.

Ant vidinio dušo kabinos paviršiaus kasdien patenka muilas, šampūnas, dušo gelis ir kiti prausikliai, taip pat vanduo, tad ilgainiui lieka nuosėdų. Jei dušo kabinos durys plastikinės ar stiklinės, jas reikėtų valyti actu. Sumaišykite actą su vandeniu, išpurkškite duris ir palikite, kad įsigertų. Po to paviršių nuskalaukite šiltu vandeniu – nuosėdų neliks, paviršius vėl spindės. Tačiau jei dušo kabina išklota akmens masės plytelėmis, actas jas galis sugandinti, todėl tokiais atvejais geriau naudoti sodą, sumaišytą su skystu muilu. Dažniausiai įvairius paviršius valome šluoste arba šepečiu, bet dušo kabinos duris geriau šveisti kempine, kuri veiksmingiau jas nublizgins, o ne išterlios purvą po visą paviršių. Be to, kempinė sugers valymo priemonę ir nepaliks jos ant paviršiaus, tad bus mažesnė tikimybė, kad ji kontaktuos su oda.

Shutterstock nuotr.

Ar esate valymui ir blizginimui naudoję citriną? Pasirodo, tai itin veiksminga alternatyva cheminėms priemonėms. Perpjaukite citriną per pusę, ant minkštimo užberkite sodos ir šveiskite dušo kabinos dureles kaip kempine, stipriai trindami jų paviršių. Citrinos sulčių ir sodos mišinys puikiausiai įveikia kalkių nuosėdas ir kitus nešvarumus, kurie su laiku atsiranda dušo kabinoje ir gadina visą vaizdą. Nereikės nei stiklo valymo priemonės – citrina sugrąžins spindesį bet kuriam paviršiui.

Šveisti reikia ne tik dušo kabinos duris. Būtina kruopščiai išplauti sandūros vietas, siūles ir durų bėgius, ir šiam tikslui labai pravers nedidelis šepetys, pavyzdžiui, dantų šepetėlis – juo lengvai pasieksite visus siaurus sudūrimus, kuriuose kaupiasi nešvarumai.

Shutterstock nuotr.

Valyti dušo kabiną reikės rečiau, jei po kiekvienų maudynių paliksite duris iki galo atdaras, kad dušo kabina išsivėdintų.

Jei jus jau ėmė varginti dažnas dušo kabinos valymas, štai dar vienas neįprastas patarimas: kaskart išsimaudę duše apipurkškite dureles vandens ir acto mišiniu. Jis neleis kauptis muilo ir kalkių nuosėdoms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis