Rudeninės puokštės, kurias dar galite spėti pasidaryti

Įvairiaspalviai lapai, šermukšnių uogos, riešutai ir rudeninės gėlės – tai tik dalis medžiagų, iš kurių galite kurti spalvingą scenografiją ir paskleisti namuose ypatingą nuotaiką.

Gyvų žiedų akcentai


Sukurti jaukią nuotaiką padės ir skintos gėlės, pavyzdžiui, astrai, chrizantemos ar jurginai. Įdomiai atrodys kelių skirtingų formų permatomo stiklo vazelių su išraiškingu gėlės žiedu kompozicija. Galite naudoti ir dekoratyvius butelius ar stiklainius. Tinka merkti ir džiovintas gėles.


Vida Press


Ryškiaspalvis vainikas


Jeigu išsaugojote lapų, galite pasidabinti šiuo vainiku dar šiandien, jei ne, tuomet teks palūkėti kitų metų. Tokiu ryškiu vainiku galėsite puošti langus, duris ar dekoruoti šviestuvą virš valgomojo stalo.


Jums reikės:

senų laikraščių,

stipraus siūlo ar plonos vielos,

įvairiaspalvių džiovintų lapų su ilgesniais koteliais (ypač tiks klevų, kaštonų, ąžuolų) ir uogų su šakelėmis.


Vida Press


Vainiko pagrindą atstos seni susukti ir siūlais ar viela apvynioti laikraščiai. Lapų kraštus užlenkite į vidų, kad kotelis būtų trikampio viršūnėje, ir dėkite viena eile prieš laikrodžio rodyklę, klodami vieną ant kito. Lapus tvirtinkite adatėlėmis arba siūlais. Papuoškite džiovintomis uogomis, riešutais, džiovintais gėlių žiedais.


Gera idėja!

Į vainiką įpinkite keletą cinamono lazdelių – jos ne tik papuoš dekoraciją, bet ir skleis malonų kvapą. Kartu tai bus įžanga ir į kalėdinės nuotaikos kūrimą.


Maži akcentai


Jei išlaikėte rudeninius lapus, o gal kaštonus ir kitas gėrybes, galite juos tiesiog sudėti į stilingus indelius ir tokiu būdu pasipuošti. Tokie asketiški simboliai ne tik neapkraus interjero, bet ir nereikalaus laiko vėliau tvarkant namus.


Shutterstock nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis