3 priežastys, kodėl valymo priemones verta pakeisti druska

Druskos neabejotinai galima rasti kiekvienoje virtuvėje, nes praktiškai joks nesaldus, o kartais ir saldus patiekalas be jos neapsieina. Bet ar jūs žinojote, kadbaltieji kristalai gali padėti, kai reikia iššveisti pridegusią keptuvę ar išvalyti raudonojo vyno dėmes nuo paklodės? Jei dar nesate pritaikę universalių druskos ypatybių buityje, galbūt jums pravers mūsų patarimai.

Abrazyvinė priemonė

Druska yra puiki įvairių paviršių valymo priemonė labiausiai dėl savo konsistencijos. Rupūs grūdeliai puikiai nušveičia paviršių ir jį nuvalo, bet nepalieka dryžių ar įbrėžimų, kaip, pavyzdžiui, metaliniai šveistukai. Druska yra abrazyvinė priemonė, bet jos grūdeliai ne tokia kieti, kaip, pavyzdžiui, smėlio. Ji negali sugadinti paviršiaus, todėl drąsiai druską galima naudoti norint nušveisti puodą. Jei druska pernelyg rupi, ją galima sumaišyti su aliejumi ar actu – tokia priemonė itin veiksmingai nušveičia medinius paviršius.

Absorbuojanti priemonė

Anksčiau, kai nebūdavo kitokių lentelių, tik medinės, jos po įvairių stiprų kvapą skleidžiančių produktų (pavyzdžiui, mėsos, česnakų ar žuvies) pjaustymo būdavo sudrėkinamos vandeniu ir įtrinamos druska. Tai puiki priemonė ir šiais laikais, nes druska labai gerai sugeria nemalonius kvapus ir išvalo medienos plaušus.

Ant staltiesės ar kilimo išsipylė vynas? Visų pirma ant dėmės reikėtų užberti druskos. Druska sugers skystį ir neleis jam prasiskverbti giliau į audinio pluoštą. Taip pat ši absorbuojanti druskos savybė praverčia, kai batai viduje sudrėksta nuo prakaito. Į batus įberkite druskos ir kuriam laikui (pavyzdžiui, nakčiai) palikite. Ryte išberkite druską – pamatysite, batuose neliks nei drėgmės, nei nemalonaus kvapo.

Be to, druska geriau nei bet kuri kita priemonė padės natūraliai išvalyti šaldytuvą. Druskos, geriamosios sodos ir vandens mišinys ne tik puikiai išvalys ir dezinfekuos šaldytuvo vidų, bet ir pašalins nemalonius kvapus.

Druska su rūgštimi

Nesigriebkite stiprių cheminių priemonių, jei reikia panaikinti nemalonų kvapą, sklindantį iš kanalizacijos vamzdžių, išplauti puodeliuose kavos ir juodosios arbatos paliktas dėmes, nublizginti metalą ir panaikinti rūdžių dėmes. Tokiais ir kitais atvejais reikia sumaišyti druską ir kokią nors rūgšties turinčią medžiagą, pavyzdžiui, actą ar citrinos sultis, pašveisti ja paviršių ir džiaugtis greitu ir pigiu rezultatu. Kai viena druska neįveikia nešvarumų, sumaišykite ją su rūgštimi, tegul įvyksta cheminė reakcija – nešvarumų neliks nė kvapo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis