Genialūs patarimai, kaip skalbti juodus drabužius

Juodi drabužiai praktiški, bet skalbiami labai greitai blunka, gali atsirasti pilkų dėmių, ypač ant džinsų. Todėl kiekvienai šeimininkei patartina žinoti, kaip skalbti juodus drabužius, kad jie atrodytų kaip nauji.

Atrodytų šiais skalbimo mašinų ir skalbimo priemonių įvairovės laikais skalbti – vienas malonumas. Kita vertus, greitai galima ir sugadinti drabužius. Jūsų dėmesiui – septynios paslaptys, kurias sužinojus skalbimas juodiems drabužiams bus nebaisus.

Gudrybės

1. Jei nenorite, kad išskalbti skalbimo mašinoje drabužiai įgautų blankų atspalvį, visada rinkitės švelnų skalbimo režimą, o į skalbimo miltelius įberkite žiupsnelį druskos.

2. Kad drabužiai išliktų juodi, į vandenį įpilkite 2 šaukštus acto ir 20 min. pamirkykite šiame tirpale drabužius. Paskui tik nugręžkite ir toliau skalbkite įprastai.

3. Įpilkite į vonelę karšto vandens, įberkite kavos. Šiame kvapniame tirpale pamirkykite drabužius 20–30 min. paskui išskalbkite drabužius rankomis su švelnia skalbimo priemone. Nepigus būdas, bet atgaivins juodą spalvą.

4. Norint atgaivinti drabužių iš natūralių audinių juodą spalvą, reikės tabako. Tirpalas maišomas tokiu santykiu: 1 l virinto vandens reikia 15 g tabako. Kai vanduo atvės iki 40 laipsnių, perkoškite ir užtepkite ant drabužių šepetėliu. Paskui perskalaukite drabužius šaltame vandenyje.

5. Paprasčiausias būdas atgaivinti juodą spalvą – perskalauti drabužius su juodu tušu. Tik atsiminkite – šis būdas tinka tik skalbiant rankomis. Paskutinio skalavimo metu įpilkite truputį juodo tušo ir 1–2 šaukštus acto.

6. Į vonelę su šiltu vandeniu įberkite 1 šaukštą druskos. Šiame tirpale palaikykite jau išskalbtus drabužius 10–15 min. Paskui išskalaukite. Tai idealus būdas palaidinėms, marškinėliams, nes ne tik atgaivins spalvą, bet ir panaikins prakaito kvapą.

Na, o jeigu juodi drabužiai stipriai išblukę, o išmesti dar nesinori, teks nešti į cheminę valyklą arba dažyti specialiais dažais audiniams.

Išvardintos nedidelės gudrybės padės išsaugoti juodus drabužius, net po 20-o skalbimo jie atrodys tarsi nauji.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis