Kaip nublizginti pridegusį virdulį

Kaip būtų puiku, jei visi įsigyti indai, kuriuos dedame ant viryklės, visą laiką atrodytų tokie pat švarūs ir spindintys, kaip nauji. Bet realybėje, deja, ant visų jų anksčiau ar vėliau susikaupia nešvarumų, spindesys nublanksta. Laimei, mes žinome, kaip išspręsti šią problemą – jei laiku panaudosite šį valymą metodą, virdulys ir kiti indai bei rakandai visą laiką bus lyg nauji.

Ši problema aktuali visoms šeimininkėms ir šeimininkams, laimei, ją lengvai galima išspręsti metodu, kuris padės nublizginti ne tik virdulį, bet ir puodus bei keptuves. Taigi, nedideliame inde sumaišykite sodą su actu, kad gautumėte pastos konsistenciją, ir šia pasta ištepkite indo, kurį norite nuvalyti, paviršių. Trims valgomiesiems šaukštams sodos reikės apytikriai vieno ar dviejų šaukštų acto.

Gautą pastą sukrėskite ant minkšto, sudrėkinto skudurėlio, ištrinkite juo indą ir palikite kurį laiką, po to nuplaukite šiltu vandeniu. Po tokios procedūros indą reikėtų išplauti indaplovėje, jei gamintojo instrukcijoje nurodyta, kad tai galima daryti.

Tokį valymo metodą naudokite kaskart, kai pastebite pridegusius, sunkiai nuplaunamus nešvarumus. Kuo ilgiau indus laikysite neplautus, tuo sunkiau bus nušveisti. Jokiu būdu nenaudokite šiurkščios šveičiamosios kempinėlės, nes soda gali pažeisti paviršių. Geriausia naudoti minkštą skudurėlį, o pastą tepti sukamaisiais judesiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis