3 lengvi būdai, kaip atsikratyti namuose skruzdėlių

Skruzdėlių invaziją galima bandyti įveikti įvairiais būdais. Šiuolaikinė chemijos pramonė siūlo platų spektrą priemonių nuo skruzdėlių. Geliai, pieštukai, aerozoliai, milteliai, tirpūs nuodai ir panašios priemonės veiksmingos, bet, deja, kenkia ne tik vabzdžiams.

Vabzdžių naikinimui skirtuose geliuose yra ne mažiau nei 0,05 proc. medžiagos, kuri vadinasi finronilas – ji skatina skydliaukės didėjimą. Aerozolių sudėtyje yra dezodoruotų dujų, kurios gali sukelti kankinančius galvos skausmus. Pieštukai išprovokuoja sunkias alergines reakcijas, ypač vaikams. Dėl to, verta išbandyti ir natūralius būdus.


Priemonės nuo skruzdėlių namuose


Jei turite galimybę palikti apdorotą patalpą bent trims paroms, galite naudoti chemines priemones nuo vabzdžių. Bet jei neturite kur išvykti, o vabzdžių kaimynystė nedžiugina, teks naudoti švelnesnes priemones.


1. Jaukas su boro rūgštimi – viena iš veiksmingiausių priemonių. Kietai virto kiaušinio trynį sumaišykite su kuo nors saldžiu. Tinka cukrus, medus, uogienė. Į gautą mišinį įberkite 20 g boro rūgšties. Iš gautos masės suvoliokite mažus rutuliukus ir išdėliokite ant skruzdėlių takų. Kitą rytą pamatysite, kad vabzdžiai pradėjo masiškai gaišti. Jei tokie rutuliukai gulės bent mėnesį, patalpoje neliks nė vienos skruzdėlės. Ši liaudiška priemonė nuo skruzdėlių gera ir tuo, kad skruzdėlės nuodus išnešioja į savo lizdus, tad juose žus visi vabzdžiai, įskaitant patelę.


2. Česnakas – dar viena puiki kovos su skruzdėlėmis priemonė. Jei jūsų neerzina česnako kvapas, ištrinkite česnako skiltele visus grindjuosčių sudūrimus.


3. Spąstai su lipnia juostele veikia nepriekaištingai. Apklijuokite popieriaus lapą dvipuse lipnia juostele, o centre padėkite nedidelį skanėstą.


Deja, tokiu būdu pavyks sunaikinti tik nedidelę dalį vabzdžių. Tam, kad rezultatas būtų maksimalus, susikooperuokite su visais kaimynais. Jei nekviestų vabzdžių invaziją pavyko sustabdyti, neatsipalaiduokite. Skruzdėlių gali atsirasti ir vėl. Jums reikės taikyti profilaktines priemonių.


Dar keletas gudrybių:

1. Niekada nepalikite skruzdėlėms maisto. Kruopščiai sušluokite visus trupinius, valykite darbo paviršius drėgna šluoste ir dažniau išneškite šiukšles.


2. Retkarčiais valykite paviršius ir plaukite grindis amoniako tirpalu. 10 l vandens išmaišykite 1 arbatinį šaukštelį amoniako.


3. Apsaugokite ventiliacines angas – visą ventiliacinio vamzdžio angą apklijuokite plačia dvipuse lipnia juostele.

Nepatingėkite skirti pastangų – nustebsite, kaip greit galima įveikti tokią, atrodytų, neišsprendžiamą problemą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis