Muilą sudėjo į maišelius ir pakabino sode – rezultatas pranoko lūkesčius

(2)

Šiuolaikinės sodo ir daržo augalų priežiūrai skirtos priemonės ne visada būna tokios saugios, kokių norėtume. Maža to, prireikus jų po ranka paprasčiausiai gali ir nebūti. Dar svarbu nepamiršti, kad nokstančio derliaus cheminėmis priemonėmis apdoroti negalima.

Tokiais atvejais padėti gali naminės laiko patikrintos priemonės, pasižyminčios saugumu, efektyvumu ir natūralumu. Visada po ranka pravartu turėti paprasto ūkinio arba kosmetinio muilo. Ši priemonė pigi ir ją galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje.


Muilas sode


Jei norite apsaugoti sodą nuo smulkesnių ir stambesnių kenkėjų, pradedant žinduoliais ir baigiant vabzdžiais, jums prireiks kelių elementarių priemonių:

kelių muilo gabalėlių;

audinio arba medžiaginių maišelių;

peilio;

segiklio;

medinių kuoliukų.


Darbų eiga


Muilą supjaustykite stambiais gabalais ir sudėkite į medžiaginius maišelius. Maišelių kraštus sandarinkite segikliu, kad muilas neiškristų. Vis tik aklinai tarpelių uždaryti nevertėtų, nes muilo kvapas turi nekliudomai sklisti. Palei sodo perimetrą sukalkite medinius kuolelius, ant jų sukabinkite maišelius su muilu. Muilo likučius galima sutrupinti ir pabarstyti trupiniais dirvą ir augalus, tokiu būdu užtikrinant papildomą apsaugą nuo kenkėjų. Muilo skleidžiamas kvapas dirgina kenkėjus ir taip užkerta kelią jų atsiradimui jūsų sklype. Kai lyja, kvapas dar labiau sustiprėja.


Svarbu reguliariai muilą keisti, kad pasiektas rezultatas nenusilptų. Atkreipkite dėmesį į aromatinį kietąjį muilą – būtent tokia priemonė suteikia galimybę siekti maksimalaus efekto, o štai neutralaus kvapo muilas pageidaujamo poveikio neužtikrins. Pagrindinis šio kovos su kenkėjais metodo privalumas – jo natūralumas. Muilas nepalieka kenksmingų pėdsakų ant daržovių, vaisių ir augalų. Jis visiškai saugus gyvūnų, kuriuos ketinate nubaidyti, sveikatai ir aplinkai. Šis nesudėtingas, bet labai veiksmingas metodas aktyviai naudojamas nuo tada, kai organinė žemdirbystė ir vėl tapo madinga.


Taikykite šį metodą ir neabejotinai pastebėsite, koks gražus ir saugus gali būti jūsų sodas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis