Sprendimai, kurie būstą paverčia svajonių erdve

Integruota paviršinio šildymo ir vėsinimo kontrolės sistema, leidžianti stebėti ir kontroliuoti patalpų temperatūrą – tokį prizą statybų parodos „Resta“ metu laimėti pasiūlė pirmaujanti santechnikos ir patalpų klimato valdymo sprendimų tiekėja gyvenamųjų bei komercinių pastatų rinkai – bendrovė „Uponor“. Dalyvauti bei laimėti sistemą, lengvai pritaikomą bet kuriame interjere ir tinkamą tiek naujos statybos, tiek renovuojamiems pastatams, galėjo visi užsiregistravusieji, tačiau laimė nusišypsojo tik vienam dalyviui.

2 tūkst. eurų vertės prizo laimėtojas Deimantas Dalibogas pripažįsta – loterijoje dalyvavo atsitiktinai, nors bendrovės „Uponor“ vardas jam ne naujiena. D. Dalibogos namuose Panevėžyje įrengtos šio gamintojo grindų šildymo, vėsinimo, vandentiekio sistemos, be trikdžių tarnaujančios jau 15 metų. Sistemų ekonomiškumas, ilgaamžiškumas ir kokybė, anot pašnekovo, jam svarbiausi kriterijai. Juos atitinka įmonės „Uponor“ siūloma produkcija, kuri buvo pasirinkta įrengiant ir antrąjį šeimos namą Šventojoje.

Kokių pasikeitimų D. Dalibogas laukia namuose įdiegus paviršinio šildymo ir vėsinimo sistemą „Uponor Smatrix Wave Plus“? Pašnekovo žodžiais – komfortiškos, nuo poreikių ir polinkių priklausomos aplinkos. Kaip paaiškino „Uponor“ projektų vadovas Povilas Kivaras, „Uponor Smatrix“ sistema sukurta būtent taip, kad kiekvienas namuose gali jaustis itin komfortiškai ir patogiai. Oro bei patalpų temperatūrą matuoja itin tikslus jutiklis, tad ją itin lengva kontroliuoti ir reguliuoti pagal konkrečius poreikius.

Pavyzdžiui, kambariuose nustačius 20 laipsnių temperatūrą, ji bus užtikrinta visuose kambariuose. Šiltuoju metų laiku galima nesudėtingai reguliuoti sieninį ir lubinį patalpų vėsinimą. Tad skandinaviškos architektūros, moderniame D. Dalibogos name, kurį suprojektavo architektas Gintautas Natkevičius, nuo šiol kiekvienas jausis komfortiškai, oras namuose atitiks visus šeimos poreikius, o stilingi termostatai puikiai įsilies į būsto interjerą.

Specialisto teigimu, sukurti komfortiškai gyvenamajai aplinkai paviršinio šildymo ir vėsinimo kontrolės sistema būtina, tačiau jos privalumas ne tik patalpų komfortas, bet ir mažesnės energijos sąnaudos. Dažnai visoms patalpoms tinkamai šildyti ar vėsinti reikalingos didesnės energijos sąnaudos, jos šildomos nevienodai, atlikti skaičiavimai parodė, kad efektyvi „Uponor“ kontrolės sistema padeda sutaupyti iki 20 proc. šildymo kaštų.

„Smatrix“ sistema taip pat pasižymi automatinio balansavimo technologija, kuri parenka tikslų energijos kiekį, reikalingą optimaliam komforto lygiui užtikrinti. Tad jums nereikia patiems rūpintis reguliavimu ar aplinkos pokyčių stebėjimu, tai už jus atlieka Uponor Smatrix sistema.

Termostatuose įdiegti santykinės drėgmės matuokliai, tokiu būdu vėsinant patalpas išvengiama rasos taško susidarymo, namuose nesikaupia drėgmė, išnyksta pelėsio pavojus. Tai itin svarbu visiems besirūpinanitems savo sveikata ir norintiems gyventi saugiuose ir sveikuose namuose.

Valdymo sistemą „Smatrix Wave Plus“ paprasta įrengti ir prižiūrėti be specialistų pagalbos. Ją sudaro keturi elementai – liečiamas valdiklis, kontroleris, terminės pavaros ir kambariuose įrengiami ploni bei elegantiški juodos ar baltos spalvos termostatai. Sistema gali būti valdoma telefonu arba planšetiniu kompiuteriu, naudojant išmaniąją programėlę „Uponor Smatrix“. Pakeisti temperatūrą ar režimą, pavyzdžiui, išvykstant atostogų, taip pat visiškai nesudėtinga. Tokiu būdu išvykę sutaupote, o šaltuoju metu jus jau iš anksto pasitinka šilti ir jaukūs namai.

„Uponor Smatrix Wave Plus“ sistema tinkama ne tik naujos statybos individualiems namams ar daugiabučiams, bet ir renovuojamam būstui. Diegiant sistemą išvengiama laidų klojimo, tai yra – gręžimo ar griovimo darbų – termostatai su valdikliu susieti stipriu radijo ryšiu. Ji taip pat suderinama su įvairiais šilumos siurbliais ir padidina jų produktyvumą. Šilumos siurblys gali veikti esant žemesnei temperatūrai, tausojant energiją ir mažinant išlaidas.

Viena svarbių „Uponor Smatrix“ sistemos ypatybių – ji naudojama ir šildymui, ir vėsinimui, suteikdama jūsų namams didesnį komfortą ir mažesnes išlaidas energijos suvartojimui.

Daugiau informacijos: www.uponor.lt

Užsakymo nr.: PT_75288339

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis