Nuo šiol pieno šaldytuvo durelėse nebelaikysite

Aplinkos ministerijos duomenimis, Lietuvos namų ūkiai kasmet atsikrato per 80 tūkst. tonų maisto atliekų, o tai kiekvienai šeimai vidutiniškai kainuoja 200 eurų. Viena pagrindinių priežasčių, kodėl tenka atsikratyti tiek maisto produktų, yra netinkamas jų laikymas.

Pranešime spaudai „LG Electronics“ (LG) dalinasi patarimais, kaip nesunkiai išvengti problemų, susijusių su nuolat gendančiais maisto produktais ar netinkamu jų sandėliavimu.

Svarbu prisiminti, kad maistas turi būti tvarkingai sandėliuojamas. Kiekvienas šaldytuvas šiais laikais turi atskiras lentynėles ir stalčius skirtingiems maisto produktams talpinti. Vis dažniau pristatomos naujos technologijos, tobulinančios šaldytuvo vėdinimo sistemą, reguliuojančios drėgmės kiekį bei temperatūrą. Tačiau dauguma žmonių neretai pamiršta, jog viena svarbiausių taisyklių yra tinkamas maisto produktų išdėstymas šaldytuve.

5 patarimai apie tvarkos palaikymą šaldytuve, kuriuos vertėtų prisiminti kiekvienam:

Durys. Šaldytuvo durys yra skirtos įvairiems padažams bei kečupams, tai yra šilčiausia šaldytuvo dalis. Šaldytuvo duryse neturėtų būti laikomas pienas, jam reikalinga kiek vėsesnė vieta.

Stalčiai. Stalčiai skirti talpinti vaisiams ir daržovėms. Juose galima laikyti ir mėsą, tačiau atskirai nuo daržovių. Mėsos produktams reikalinga kuo vėsesnė temperatūra. Nerekomenduojama jų dėti į aukščiau esančias lentynėles, nes čia mėsos produktai gali netrukus sugesti.

Apatinės lentynėlės skirtos termiškai neapdorotiems produktams, kuriuos ketinate virti ar kepti.

Viršutinės lentynėlės yra vieta, kur turėtumėte sustatyti gėrimus bei produktus, nereikalaujančius termiško apdorojimo, pavyzdžiui, jogurtus, sūrį, rūkytą mėsą ar žuvį, taip pat konservuotus gaminius.

Pagrindinis principas – produktai turi būti sustatomi į skirtingas lentynas pagal jų gaminimo temperatūrą. Produktai, kurių nereikia apdoroti, turėtų būti talpinami aukščiau esančiose lentynose, o apačioje esančios lentynėlės skirtos produktams, kuriuos ketinate virti ar kepti aukštoje temperatūroje.

Naujos kartos šaldytuvai ženkliai palengvina maisto produktų sandėliavimą, kadangi turi specialias sritis, skirtas vaisiams, daržovėms, žuvies produktams bei mėsai. Temperatūra skirtingose šaldytuvo dalyse yra iš anksto pritaikyta tam tikram produktui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis