Šis dalykas miegamajame pagerins jūsų miego kokybę

Apšvietimas miegamajame yra vienas iš svarbiausių dalykų, užtikrinančių saldų miegą. Dienos metu čia turėtų būti šviesu ir saulėta, tuo tarpu ryte ar vakare neperšviečiamos užuolaidos privalo užkirsti kelią net ryškiausiems saulės spinduliams ir mėnulio atspindžiui. Kokios yra svarbiausios miegamojo apšvietimo taisyklės? Kokias šviesas rinktis šiame kambaryje? Kviečiame pasižvalgyti!

Šviesos intensyvumo reguliatoriai

Miegamajame daugeliu atvejų praverčia šviesos intensyvumo reguliatoriai. Tai labai praktiškas sprendimas miegamajam, suteikiantis galimybę sumažinti šviesos intensyvumą ir kurti jaukią atmosferą. Atminkite, jog šviesos intensyvumą galima reguliuoti tiek specialaus jungiklio pagalba, tiek ir distanciniu pulteliu, jei įsigijote šviestuvą su Wi-Fi palaikymu. Gulint šiltoje lovoje, distancinis pultelis nepalyginamai patogesnis, tad vis dažniau žmonės renkasi šviestuvus su nuotolinio reguliavimo funkcija.


Langai

Langų kryptis miegamajame lemia poilsio bei miego kokybę. Jei mėgstate keltis su saule, miegamajam rinkitės patalpą su į rytus nukreiptais langais. Tiesa, tokioje erdvėje lovą reikėtų statyti ten, kur tiesioginiai spinduliai nepatenka. O jei būsto šeimininkams nepatinka rytinė saulė, geriausia kabinti naktines neperšviečiamas užuolaidas arba lengvas užuolaidėles derinti su romanetėmis, širmomis.


Užuolaidos

Miegamajame dažniausiai kabinamos dieninės ir naktinės užuolaidos, nes tekstilė suteikia kambariui jaukumo, o naktinės užuolaidos reikalingos užtamsinti kambarį – taip pagerės miego kokybė. Renkantis dienines ar naktines užuolaidas reikėtų atsižvelgti į tai, kokioje patalpoje jos kabės, taip pat, kurioje pusėje yra langas. Be abejonės, kambaryje su langais į šiaurę dizaineriai pataria kabinti plonas dienines užuolaidas, kurios gerai praleidžia šviesą, tačiau vertėtų nepamiršti, kad saulėtame miegamajame prireiks storo audinio naktinių užuolaidų, kurios nepraleis šviesos ir užtikrins gerą miegą.


Minimalistinio stiliaus interjere, kuris pastaruosius kelerius metus yra labai madingas, tinka vienspalviai audiniai arba audiniai, marginti dideliais geometriniais raštais. Papildomą akcentą galima išgauti derinant dviejų spalvų audinius arba prisiuvant apvadą užuolaidų apačioje.

Audekliniai šviestuvai

Audeklinių šviestuvų pagalba miegamajame kambaryje galima sukurti prislopintą, miegui nuteikiančią šviesą. Iš pirmo žvilgsnio lemputės karštis ir audeklo gležnumas atrodo nesuderinami, tačiau pastaruoju metu tai sėkmingai pavyksta daryti ispanų ir italų firmoms. Galima išsirinkti įvairių dydžių lubų, sieninius, pakabinamus ir net įleidžiamus į lubas šviestuvus ar įsigyti įvairių retro stiliaus šviestuvų su audiniais. Tokie šviestuvai suteikia miegamojo kambariui jaukumo ir nuteikia geram miegui.


Pakabinami šviestuvai

Šalia lovos norimame aukštyje pakabintas vienspalvis šviestuvas – minimalistiškas, švarus ir svarbiausia – funkcionalus apšvietimo būdas. Jei norite kažko didesnio ar ypatingesnio, ant laido kabinkite šviestuvą ir nebijokite eksperimentuoti. Miegamajame taip pat tiktų iš metalo lankstytas dekoratyvinis gaubtas ar stiklinis permatomas burbulas. Praktiškiausiais vertinami skandinaviško stiliaus šviestuvai – jie tinka prie daugelio stilių bei interjerų.


Sieniniai šviestuvai

Sieninius šviestuvus pravartu įsirengti žmonėms, kurie mėgsta vakarais skaityti knygas. Šie gali būti pritvirtinti prie sienos arba prisukti prie naktinio staliuko, lentynos virš lovos ar pačio lovos rėmo. Šviestuvus geriausiai rinktis vienspalvius, juodus, baltus, pilkus, taip pat natūralios medžio spalvos ar įvairių metalo atspalvių – aukso, bronzos, sidabro. Jeigu mėgstate ryškias spalvas, rinkitės raudonos, žalios ar mėlynos spalvos šviestuvą, kuris taps puikiu kambario akcentu.



Modernios šviesos srauto sistemos

Kokias miegamojo šviesas rinktis žmonėms, kankinamiems nemigos? Specialistai pataria išbandyti modernios šviesos srauto sistemas. Lovos galvūgalio plote suformuokite iš už lubų slystančios šviesos srautą. Šios šviesos sukurs kambaryje jaukumo jausmą ir perpildys visą kamabrį prislopinta, malonia šviesa. Nors anksčiau dažnai pasitaikydavo mirgėjimo ir šviesos spalvos kokybės problemų, šiandien jos jau techniškai išspręstos, o naujos lempos duoda nenutrūkstančią šviesos liniją, kuri lengvai ir patogiai reguliuojasi. Taip pat gamintojai siūlo radijo bangomis valdomus šviesos reguliatorius. Naudojant šiuolaikinę elektroniką, galima įrengti sistemą, reguliuojančią ne tik šviesos stiprumą, bet ir jos spalvą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis